DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

ALMANYA’DAN TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN BİR VİZE ENGELİ DAHA YOLDA!

ALMANYA’DAN TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN BİR VİZE ENGELİ DAHA YOLDA!
REKLAM ALANI
09.11.2021
A+
A-

ALMANYA’DAN TÜRK VATANDAŞLARI İÇİN BİR VİZE ENGELİ DAHA YOLDA!

Türk vatandaşlarının Avrupa Birliği’nde “vizesiz serbest dolaşım”nın sağlanması amacıyla çipli pasaportlara geçilmesine ve altyapının hazırlanmasına rağmen bir ilerleme olmadı. Aksine, vize şartları daha da ağırlaştı.

Ekim ayının sonlarında Alman Dışişleri Bakanlığı ve Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği tarafından güncellenen “vize şartları”na göre yeni kurallar getirildi:

1) PARMAK İŞİ ŞARTI

Vize almak isteyenler, yasal vize işlemlerini yapan sekiz ayrı iDATA merkezine parmak izini verecek. Vizeye şahsen başvuru bir şart haline geldi. Son 59 ay içinde vize için başvurmuş ve parmak izi vermiş olanların şahsen başvurması gerekmeyecek. Onlar vekalet verebilecek.

2) ACİLİYET ŞARTI

Türk vatandaşlarına verilecek vizede, corona virüsü döneminde başlatılan “aciliyet” şartı kalıcı oldu. Buna göre, acil durumlar nedeniyle (doğum, ölüm, zorunlu iş seyahati, evlilik), AB’nin tanıdığı aşıdan olanlar vize alabilecek. Aşısı tam olmayanlar, PCR testi ve karantina koşuluyla, aciliyeti ispatlayarak vize alabilecek. Acil işi olmayanlar sadece aşılı ise gidebilecek. Vizesi olup da, istenilen aşısı olmayanlar Türkiye’den uçağa alınmayacak.

3) HANGİ AŞILAR GEÇERLİ

İki Çin aşısı ya da iki Rus aşısı olan, aciliyet yoksa Alman vizesi alamayacak. Aciliyet varsa, sadece bu aşıdan yaptırmış olanlar, „test- karantina- test“ yükümlülüğü ile gidebilecek. İki Sinovac, bir BioNTech Alman vizesine yetmiyor. Kısa süreli vize ücreti ise 32,81 Euro olarak belirlendi.

4) TÜRKİYE YÜKSEK RİSKLİ

Almanya yine Türkiye’yi yüksek riskli bölge ilan etti. Almanya’ya gelmeden önce seyahat belgesi doldurmak bir şart olarak getirildi. AB’nin kabul ettiği aşılardan ikisi veya iyileşme belgesi de şart. Olmayanlara karantina-test zorunluluğu devam ediyor. Almanya’ya gelen Türk vatandaşları 10 günlük karantinaya girmek istemiyorsa, 5’inci gün sonunda yine test yaptırıp negatif sonucu bildirmeli.

PROF. DR. ABDURRAHİM VURAL-ALMANYA

REKLAM ALANI