DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yasama yılı açılış toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yasama yılı açılış toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu
REKLAM ALANI
04.10.2022
A+
A-

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nin yeni yasama yılı açılış toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu

“Önemli yasaların süratle geçirilmesi, ülkenin içinde bulunduğu koşullardan daha iyi bir noktaya taşınabilmesi için önemli”

facebook sharing buttontwitter sharing buttonlinkedin sharing buttonwhatsapp sharing buttonprint sharing button

Fotoğraflar

 

 

 

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nin 10. Dönem İkinci Yasama Yılı için düzenlenen törensel toplantıya katıldı.
Toplantı sonrası meclis bahçesinde basına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Tatar, yeni yasama yılının hayırlara vesile olmasını diledi.
Önemli yasaların süratle geçirilmesinin, ülkenin içinde bulunduğu koşullardan daha iyi bir noktaya taşınabilmesi ve reform çalışmalarının devam etmesi adına önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, yaz döneminde de komitelerin çalışmalarının devam etmesi ve birtakım yasaların geçmesinin memnuniyetle karşılandığını dile getirerek katkısı olan herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, olağanüstü koşullardan geçilmekte olduğunu, Yunanistan’ın Ege adalarında silahlanması, ABD’nin Güney Kıbrıs’a silah ambargosunu kaldırması ve diğer gelişmelerin Kıbrıs Türk halkını endişelendirdiğini söyleyerek; “Anavatan Türkiye’deki yetkililerin, hiçbir zaman Kıbrıs Türkü’nün yalnız olmadığını, gereken adımların atılabileceğini söylemesi bizi rahatlatıyor” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 20 Eylül tarihinde BM’de yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk halkı üzerindeki haksız ambargolar ile izolasyonlara son verilmesi ve KKTC’nin tanınmasına yönelik yaptığı çağrının, tarihi bir adım olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek KKTC’nin, ekonomik ve sosyal yapının güçlenmesi için daha yoğunluklu çalışmalar yapılmasının herkesin beklentisi olduğunu, meclis çalışmalarının bu süreçlere olağanüstü bir katkı yapması beklentisi içinde olduklarını ifade etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, ülkenin pandemi sonrasına yönelik hazırlıklarını tamamlamakta olduğunu, reform çalışmaları içinde daha verimli ve sürdürülebilir bir yapının ortaya çıkması için meclisin de gereken yasaları üreterek bütün bunlara ön hazırlık yapmasının en büyük temennileri olduğunu söyledi.

“Kıbrıs konusunda geleceğe ümit ve güvenle bakabilmenin altyapısı oluştu”

Kıbrıs konusunda ise geleceğe ümit ve güvenle bakabilmenin altyapısının oluştuğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, bundan sonraki yeni siyasette egemen eşitlik ve eşit uluslararası statü temelinde bütün hakların tescil edilmesiyle resmi müzakere masasına geçilebileceğini kaydetti.
Cumhurbaşkanı Tatar, 1959-1960 Kıbrıs kuruluş antlaşmalarına değinerek egemenlik hakkının teyit edilmesinin önemli olduğunu, bunun teyit edilmesiyle müzakerelerden sonuç alınabileceğini vurguladı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin de yeni siyasete destek vermesinin önemli ve değerli olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, TBMM’nin açılışında meclis başkanı Mustafa Şentop’un da KKTC’nin tanınması konusuna ve yeni siyasete yönelik verdiği güçlü desteğin önemine vurgu yaptı.

“KKTC’nin güçlenmesi en büyük temennimiz”

Doğu Akdeniz’de hem KKTC’nin hem Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği için ekonomik, sosyal ve sosyopolitik anlamda KKTC’nin güçlenmesinin en büyük temennileri olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Tatar, yeni yasama yılında tüm vekillere başarılar diledi.
Yeni parlamento binası ve milli parkın inşasının hayırlara vesile olmasını temenni eden Cumhurbaşkanı Tatar bu binaların, Türkiye Cumhuriyeti’nin KKTC’ye bir hediyesi olduğunu kaydetti ve bu konudaki müjdenin, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildiğini dile getirdi.

Yapılacak inşaatın her türlü ihtiyaca hizmet verecek bir nişane olacağını anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, devlet olarak bu hizmet binalarına sahip olmanın, KKTC’nin güçlenmesi adına önemli bir mesaj olduğunu kaydederek Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve emeği geçen herkese teşekkür etti.
Cumhurbaşkanı Tatar, ABD’nin GKRY’ye silah ambargosunu kaldırması ve askeri iş birliğini geliştirmesi konusunda ise Anavatan ve garantör ülke Türkiye’nin söylemlerinin çok önemli olduğunu vurguladı.

“Türkiye Cumhuriyeti gelişmeleri yakından izliyor, gerektiğinde ise gereken tedbirleri alacaktır”

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun her fırsatta Kıbrıs Türkü’nün yalnız olmadığını vurguladığını kaydeden Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmeleri yakından izlediğini, gerektiğinde ise gereken tedbirleri alacağını dile getirdi.

İngiltere’nin de garantör ülke olarak sorumlulukları olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar; “KKTC olarak güvendiğimiz tek ülke Türkiye Cumhuriyeti’dir” diyerek Türkiye Cumhuriyeti ile gelişmeleri takip etmeye ve Türk makamlarıyla tam bir uyum içinde politika geliştirmeye devam edeceklerini söyledi.
Dosya Adı

kaynak:https://kktcb.org/tr/cumhurbaskani-ersin-tatar-cumhuriyet-meclisinin-yeni-yasama-yili-acilis-toplantisinin-10264

 

 

REKLAM ALANI