DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı, Mısır Parlamentosu Senato Başkanı Abdelouahab Abdelrazek’i kabul etti

Devlet başkanı, Mısır Parlamentosu Senato Başkanı Abdelouahab Abdelrazek’i kabul etti
REKLAM ALANI
05.06.2024
A+
A-

Olaylar

Akorda

Devlet başkanı, Mısır Parlamentosu Senato Başkanı Abdelouahab Abdelrazek’i kabul etti

2024

Mısır Arap Cumhuriyeti Parlamentosu Senato Başkanı Abdelwahab Abdelrazek’i karşılayan Başkan Kassym-Jomart Tokayev, Kazakistan’a yapacağı ilk ziyaretin ikili parlamentolar arası ilişkilerin güçlendirilmesine yeni bir ivme kazandırmayı amaçladığını kaydetti.

 

 

 

 

– Ülkeniz Arap devletleri arasında bizimle diplomatik ilişki kuran ilk ülke oldu. Bugün Mısır, Kazakistan’ın İslam ve Arap dünyasındaki ana ortaklarından biridir. Yapıcı bir siyasi diyalog kurulmuştur. Çok sayıda ikili anlaşma ve anlaşma yürürlüktedir. Bu ivmeyi sürdürmeye ve işbirliğini genişletmek için birlikte çalışmaya devam etmeye hazırız. Ticari ve ekonomik bağların geliştirilmesi, özellikle de bunun için yeterli potansiyele sahip olduğumuz için işbirliğimizin temeli olmalıdır” dedi Kassym-Jomart Tokayev.

 

Abdelouahab Abdelrazek ise Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’nin selamlarını devletimizin başkanına iletti.

– Parlamentolar arası olanlar da dahil olmak üzere ikili temasların daha da güçlendirilmesiyle ilgileniyoruz. Ortak hedeflerimizin etkili bir şekilde uygulanması açısından bunun doğru olduğunu düşünüyorum. Mısır’da Kazakistan’a özel bir sıcaklıkla davranıyorlar. Ülkelerimizi birleştiren pek çok ortak nokta var. Yakın gelecekte karşılıklı yarar sağlayan yeni anlaşmalara varılacağını umuyorum” dedi.

 

Muhataplar, parlamento diplomasisinin geliştirilmesi ve iki ülke arasında ticari, ekonomik, kültürel ve insani alanlarda işbirliğinin yoğunlaştırılması konularını ele aldı.

Cumhurbaşkanı, Mısırlı şirketleri ulaştırma ve transit endüstrisi, turizm ve dijitalleşme alanlarında yatırım projelerini ortaklaşa uygulamaya davet etti.

Devlet başkanı, Kahire’deki Sultan Baybars Camii’nin restorasyonu ve bu olağanüstü tarihi şahsiyetin mirasının araştırılmasına ve yaygınlaştırılmasına büyük katkı sağladığı için Mısır Hükümetine şükranlarını sundu.

 

 

 

 

 

Toplantıda, küresel gündemdeki güncel konular ve uluslararası kuruluşlar aracılığıyla iki ülke arasındaki etkileşim hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bu fırsatı değerlendiren Kazakistan lideri, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi’ye en iyi dileklerini iletti.

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-prinyal-predsedatelya-senata-parlamenta-egipta-abdeluahaba-abdelrazeka-454750

 

REKLAM ALANI