DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı, Singapur Ulusal Güvenlik Kıdemli Bakanı ve Koordinasyon Bakanı Teo Chee Hean ile görüştü

Devlet başkanı, Singapur Ulusal Güvenlik Kıdemli Bakanı ve Koordinasyon Bakanı Teo Chee Hean ile görüştü
REKLAM ALANI
24.05.2024
A+
A-

Olaylar

Uluslararası topluluk

Devlet başkanı, Singapur Ulusal Güvenlik Kıdemli Bakanı ve Koordinasyon Bakanı Teo Chee Hean ile görüştü

24 Mayıs 2024

Singapur

 

 

 

 

Kassym-Jomart Tokayev ve Teo Chee Hean, Kazakistan ile Singapur arasındaki siyasi ve ekonomik işbirliğinin mevcut durumunu ve geliştirilmesine yönelik beklentileri tartıştılar.

Cumhurbaşkanı, Astana’nın güvene dayalı diyalog ve güçlü ticaret ve yatırım bağlarına dayalı ikili ortaklıkta yeni bir sayfa açmaya hazır olduğunu söyledi.

 

Devlet başkanı, bugün bölgesel güvenlik, istikrar ve sürdürülebilir kalkınma konulu 46. Singapur Konferansını vermenin kendisi için büyük bir onur olduğunu vurguladı.

 

 

 

Kıdemli Bakan Teo Chee Hean da Kassym-Jomart Tokayev’e Güneydoğu Asya Çalışmaları Enstitüsü’nü ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Kazakistan Cumhurbaşkanı’nın bölgedeki sosyo-politik eğilimleri, güvenlik sorunlarını ve ekonomik olayları incelemek için verdiği konferansın önemine dikkat çekti.

 

Muhataplar ayrıca uluslararası ve bölgesel gündeme ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Toplantı sonunda Devlet Başkanı, yazdığı “Üstesinden Gelmek” adlı kitaba imza bıraktı. Teo Chee Hean’ın daha önce Kazakistan’dan getirdiği İngilizce “Diplomat Üzerine Denemeler”.

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-vstretilsya-so-starshim-ministrom-koordiniruyushchim-ministrom-po-nacionalnoy-bezopasnosti-singapura-teo-chi-hinom-244542

 

 

 

REKLAM ALANI