DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

EFSANE YÖNETMEN MEHMET ALİ GÜNDOĞDU YALÇINKAYA`YA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HAYAT HİKAYESİ ANLATTI

EFSANE YÖNETMEN MEHMET ALİ GÜNDOĞDU YALÇINKAYA`YA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HAYAT HİKAYESİ ANLATTI
REKLAM ALANI
18.08.2023
A+
A-

EFSANE YÖNETMEN MEHMET ALİ GÜNDOĞDU YALÇINKAYA`YA GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE HAYAT HİKAYESİ ANLATTI

KÜRŞAT YALÇINKAYA-İSTANBUL
Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu ile www.thabergazetesi.net İmtiyaz Sahibi Yücel Yalçınkaya ile biraraya gelerek sektörü ve ünlü yönetmenin hayat hikayesini konuştuk. Dünyanın en ünlü üniversite ve akademik kurullarında yapılan anketlerde her zaman onun adı ön plana çıktı. Birçok ödüle layık görülen Gündoğdu, birbirinden önemli sanat eserine imza atmış bir isim.

Açıklama yok.

Efsane yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu ile www.thabergazetesi.net olarak biraraya gelerek sektörü ve ünlü yönetmenin hayat hikayesini konuştuk. Dünyanın en ünlü üniversite ve akademik kurullarında yapılan anketlerde her zaman onun adı ön plana çıktı. Birçok ödüle layık görülen Gündoğdu, birbirinden önemli sanat eserine imza atmış bir isim.

Açıklama yok.

Ünlü isim, efsane yönetmen Mehmet Ali Gündogdu; Türk sinemasında 50 yıldır binlerce film çekti, bir çok sinema sanatçısı ve ünlü oyuncu yetiştirdi. Gündoğdu, reklam dizileri ve sinema filmleri ile aksiyon ve drama, duygusal ve polisiye devleti ön planda tutan devletçi yönü ile ön plana çıkan filmlerin altına imza attı. 1974’te baba filmi ile Yılmaz güney filmi ile başladı oyuncu olarak sonra kamera arkası daha sonra yönetmen. Ertem Eğilmez’le birlikte yönetmenlik yaptım asistanlık yaptı.

Açıklama yok.

Başarıları ile bir çok ödüle layık görüydü usta yönetmen. Sinema filmi yapımcısı ve yönetmeni, senaryo yazarı ve aynı zamanda kameraman Mehmet Ali Gündoğdu, kendini şöyle anlatıyor: 1 Ocak 1965, Sivas doğumluyum. Şimdiye kadar birçok film yapımcılığı ve yönetmenliği yaptım. Daha önce de birçok filmin kamera ve ışık ekiplerinde yer aldım. Mehmet Ali Gündoğdu, Ocak 2018’de ‘Türkiye Basın Birliği’ tarafından düzenlenen 2017’nin En’leri ödül töreninde ‘En İyi Yönetmen’ ödülüne layık görüldü. Gündoğdu, 1992 yılında dönemin Başbakanı Süleyman Demirel tarafından da ülke sanatına katkılarından dolayı anlamlı bir plaketle ödüllendirildi.

Açıklama yok.

Geçtiğimiz aylarda Profilo Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen Efsane Yönetmen Mehmet Ali Gündoğdu 50. Yıl Onur Ödülleri’nde; sinema, müzik, yönetim ve iş dünyasının önde gelen isimlerin katılımıyla renkli bir geceye dönüştü. Ödül gecesinin organizasyonunu, Program Direktörü Savaş Yuva tarafından organize edilirken, yapımcılığını ise Nupel Yapım üstledi. Ödül gecesine sinema sanatçıları, müzisyenler, iş adamları, yöneticiler, oyuncular, yapımcılar, senaristler ve medya mensuplarından oluşan çok sayıda davetli katıldı.

Yılmaz Güney, Kemal Sunal, İlyas Salman, Nuri Alço, Meral Zeren, Sırrı Elitaş, Serpil Çakmaklı gibi Türk sinemasının unutulmaz isimleri ile birlikte imzasını attığı başarılı filmler ile adından söz ettiren usta yönetmen, ödül sevincini sosyal medya üzerinden paylaştığı fotoğraf ile yaşadı. Usta yönetmen paylaşımına; “Beni bu ödüle layık gören herkese çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum.” notunu düştü. Mehmet Ali Gündoğdu, bir süredir hastalığı sebebiyle ara verdiği setlere Lunay Yapım – Saliha Gündoğdu’nun yapımcılığını üstlendiği ‘Yarı Yol’ sinema filmi ile dönmeye hazırlandığını da açıklamıştı.

 

 

Yönetmenliğini Yaptığı Filmler:
Yarınsız Gece (TV Filmi, 2007)
Çığlığın Dağlarda Yükselir (Sinema Filmi, 2003)
Sen Hiç Güneşte Üşüdün mü? (Sinema Filmi, 2003)
Güneş de Karanlığa Düşer (Sinema Filmi, 2003)x
Fakiro (TV Filmi, 2001)

Senaryosu Kendisine Ait Filmler:
Çığlığın Dağlarda Yükselir (Sinema Filmi, 2003)
Güneş de Karanlığa Düşer (Sinema Filmi, 2003)

Yapım Ekibinde Yer Aldığı Film: Temas (Set Ekibi, Sinema Filmi, 1987)

Yönetmen Ekibinde Yer Aldığı Filmler: Adressiz Sorgular (2. Yönetmen, Sinema Filmi, 2006)

Kamera Ekibinde Yer Aldığı Filmler:
Polis Dosyası (Kamera Asistanı, Sinema Filmi, 1989)
Dehşet Gecesi (Kamera Asistanı, Sinema Filmi, 1989)

Işık Ekibinde Yer Aldığı Filmler:
Sevgili Oğlum (1. Işık Asistanı, Sinema Filmi, 1994)
Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu (Işık Teknisyeni, Sinema Filmi, 1990)
İkili Oyunlar (1. Işık Asistanı, Sinema Filmi, 1989)
Suçlu (Işık Ekibi, Sinema Filmi, 1989)
Sevmek ve Ölmek Zamanı (Işık Asistanı, Sinema Filmi, 1989)
Polis Dosyası (Işık Asistanı, Sinema Filmi, 1989)
Bir Aşk Bin Günah (Işık Şef Yardımcısı, Sinema Filmi, 1989)
Kırmızı Gece (Işık Asistanı, Sinema Filmi, 1988)
Bir Beyin Oğlu (Işık Ekibi, Sinema Filmi, 1988)
Namus Sözü (Işık Asistanı, Sinema Filmi, 1986)
Asılacak Kadın (Işık Ekibi, Sinema Filmi, 1986)

REKLAM ALANI