DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Gönül Dağı, Girişimci Gençlere Örnek Oluyor…

Gönül Dağı, Girişimci Gençlere Örnek Oluyor…
REKLAM ALANI
09.04.2021
A+
A-

Gönül Dağı dizisinin izleyicileri şiir gönderip dizide okumamı istiyorlar

Her hafta TRT 1 ekranlarında ilgi odağı olan Gönül Dağı dizisi, birbirinden ilginç karakterleri canlandıran usta oyuncu kadrosuyla büyük beğeni topluyor. Türk sineması ve tiyatrosunun başarılı aktörlerinden Yavuz Sepetçi de bu isimlerden biri…

“GÖNÜL DAĞI’NDA ANADOLUMUZUN BOZKIRI, MÜZİĞİ, YAŞAM BİÇİMİ BAŞROLDE…”

Gönül Dağı’nda tüm kasabanın sayıp sevdiği, akıl danıştığı bilge adam Ciritçi Abdullah’ı canlandıran Yavuz Sepetçi, “Gönül Dağı, çok bizden bir hikâye… Anadolu insanını çok samimi, çok içten anlatıyor. Şaşalı, göz kamaştırıcı zenginlikleri; entrikalarla örülmüş, çıkara dayalı ilişkileri değil, pırıltılı zekâları, neşeleri, göz kamaştırıcı dostlukları, insanın yüreğini ısıtan gönül zenginliklerini anlatıyor. Anadolu’muzun bozkırı, müziği, yaşam biçimi başrolde…” diyor.

“SEYİRCİ DİZİYLE KENDİNİ ÖZDEŞLEŞTİRİYOR…”

Gönül Dağı’nda, dizi karakterlerinin hemen hepsinin yaşantısına, geçmişine mercek tutulan bir senaryo tekniğinin uygulandığını kaydeden Sepetçi, şunları söylüyor: “İçten, samimi sahnelerden oluşan Gönül Dağı’nda izleyici, birçok dizi karakterinde kendini ve kendi yaşantısını görüyor, seyirci diziyle kendini özdeşleştiriyor. Dizide Yeşilçam Sineması’na da selam çakılıyor. Tabii ki iyi senaryo, iyi reji, doğru kast, iyi kurguyla birleşince, görsel bir şölene dönüşüyor. Bütün bu özellikleri içinde barındıran dizimizin, şu anda yayınlanan dizilerden çok farklı bir yerde olması da kaçınılmaz oluyor…”

“BAŞI SIKIŞAN SOLUĞU CİRİTÇİ’NİN YANINDA ALIYOR…”

Gönül Dağı’nın en çok ilgi gören karakterlerinden Ciritçi Abdullah’ı canlandırmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yavuz Sepetçi dizinin bilge adamını şöyle anlatıyor:

“Ciritçi Abdullah, eşini verem hastalığı yüzünden kaybetmiş ve bir daha evlenmemiş, 70’li yaşlarını süren, gençliği, at sırtında ata sporu cirit oynayarak geçmiş, dinç, bileği bükülmeyen biri… Üç oğlunun en büyüğünü gurbette kaybetmiş. Ortanca oğlu düğün, diğer oğlu cenaze törenlerinde ağıtçı organizasyonu yaparak yaşamlarını sürdürüyor. Gençliğinde yaptığı hataları bir daha tekrarlamamaya özen gösteren, tüm hayatını ailesine ve yaşadığı kasabasına, kasabalıya vakfetmiş biri. Ciritçi Abdullah, ailesinin üzerinden elini hiç çekmemiş. Torunlarıyla neredeyse arkadaşlık ilişkisi kurmuş, çocukluklarından beri onlarla ilgilenmiş, hayallerini gerçekleştirmeleri için, maddi manevi yardımlarını esirgememiş. Torunlarıyla zaman geçirmekten, başları sıkıştıkça onlara yol göstermekten, nasihat etmekten geri durmayan, kendisini yetiştirmiş biri. İşte bütün bu özellikleri Ciritçi Abdullah’ı, saygın, sözü dinlenir, karşı çıkılmaz biri yapmış. Başı sıkışan soluğu Ciritçi’nin yanında alıyor…”

“CİRİTÇİ ABDULLAH ÖZÜ SÖZÜ BİR, MERT OLDUĞU İÇİN ÇOK SEVİLİYOR…”

Kasabada sorunlarını çözemeyen ve zor durumda kalan herkesin kapısını çaldığı, öğütler aldığı Ciritçi Abdullah’ın dost düşman dinlemeden herkese yardım ve rehberlik ettiğini kaydeden Yavuz Sepetçi, şöyle konuşuyor:

“Gençliğinde yaptığı hatanın pişmanlığını yaşayan Ciritçi Abdullah, özü sözü bir, mert, kasabada kimin başı sıkışsa her konuda yardımlarına koşan, kapısını çalan düşmanı da olsa geri çevirmeyen, gönüllere dokunan bir adam olduğu için çok seviliyor. Zaman zaman Gönül Dağı’na yaptığı yolculuklarda karşısına kim çıkarsa ekmeğini bölüşüyor; hiç kimsenin davetini geri çevirmeyip sofrasına oturuyor. Bütün bunların yanında Ciritçi Abdullah’ın sevilme nedenlerinden biri de Yunus Emre’den, Karacaoğlan’dan, Şeyh Galip’ten, dizinin o bölümüne uyacak, anlatılan hikayeyi pekiştirecek dizeler okuması ve kıssalar anlatması, böylece izleyicilerin gönül tellerine dokunması…”

“İZLEYİCİLER ŞİİRLER GÖNDERİP DİZİDE OKUMAMI İSTİYOR…”

Gönül Dağı’nın sosyal medyada da gündem yaratıp ses getirdiğini, takipçilerinin sürekli diziyle ilgili mesaj attıklarını belirten Yavuz Sepetçi, “Şiirlerini gönderip dizide okumamı isteyenler, dertlerini bana anlatıp, akıl danışanlar, benimle çay içmek isteyenler, dertlerine derman bulmak için benimle yolculuğa çıkmak isteyenler vb. daha birçok konuda, her hafta mesaj kutuma yüzlerce mesaj geliyor…” diyor.

“ATA BİNMEYİ ÇOK SEVERİM…”

Ata binmeyi çok sevdiğini ve Ata sporumuz ciridi çok küçükken birkaç kez izlediğini ifade eden ünlü sanatçı, Ciritçi Abdullah’ın torunlarının icatlarını gerçekleştirmede de en büyük destekçisinin olduğunu söylüyor.

“GÖNÜL DAĞI GİRİŞİMCİ GENÇLERE ÖRNEK OLUYOR…”

Gönül Dağı’nın çocuklara, gençlere icat geliştirme, yaratıcı projeler üretmede örnek olduğunu ifade eden Sepetçi, sözlerine şöyle devam ediyor:

“Geçenlerde internette çıktı karşıma, 12 yaşındaki bir delikanlı, Gönül Dağı’nı izlerken, amcaoğullarından ve bizim 66’dan ilham alıyor. Araba yapma hayalini amcaoğluyla paylaşıyor, iki amcaoğlu el ele verip araba yapıyorlar. Kim bilir haberimiz olmayan nice girişimci gencimiz dizimizi izleyip hayallerini gerçekleştirmede harekete geçmiştir… “

“ATATÜRK ROLÜNÜ UNUTAMAM…”

35 yılı Devlet Tiyatroları olmak üzere, 40 yılı aşkın süredir oyunculuk yapan, televizyonun tek kanal olduğu dönemlerden beri de dizilerde rol aldığını ifade eden Yavuz Sepetçi, “Oynadığı roller arasında hiç unutamadığı hangisi” sorusuna ise şu yanıtı veriyor:

“Bütün oynadığım rollerim çocuğum gibidir. Hiçbirini diğerinden ayırmam. Fakat bir tanesi var ki, göz bebeğim olur. Hem tiyatroda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı ‘Nutuk’ adlı eserinden oyunlaştırılan tek kişilik oyunda, hem de TRT’de 28 bölüm olarak yayınlanan,  ‘Yol Ayrımı’ dizisinde canlandırmaya çalıştığım Atatürk rolüdür…”

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI
ETİKETLER: