DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, First Lady Mehriban Aliyeva ve aile üyeleri Şuşa’yı ziyaret etti

İlham Aliyev, First Lady Mehriban Aliyeva ve aile üyeleri Şuşa’yı ziyaret etti
REKLAM ALANI
25.12.2021
A+
A-

İlham Aliyev, First Lady Mehriban Aliyeva ve aile üyeleri Şuşa’yı ziyaret etti

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, First Lady Mehriban Aliyeva ve aile üyeleri, Hadrut yerleşimini ziyaret ettikten sonra 24 Aralık’ta Şuşa’ya geldi.

Cumhurbaşkanı, First Lady ve aile üyeleri Yukarı Govhar Ağa Camii’ni ziyaret etti.

Ardından Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Şuşa’daki ünlü Hipodrom’da konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in konuşması

– Son günlerde yurtdışındaki meslektaşlarımdan, farklı ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarından, yurtdışında yaşayan Azerbaycanlılardan ve tabii ki ülke vatandaşlarından çok sayıda tebrik mektubu, tebrik aldım. Tüm insanlara – bana nazik sözler söyleyen ve beni tebrik eden insanlara minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Azerbaycan halkına hem tebrikleri için hem de bana verilen destek için özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu desteği ilk kez Başkan seçildiğim 2003 yılından beri hissediyorum. Bu destek bana güç veriyor. Bu destek irademi güçlendiriyor. Bu desteğin sonucunda biz – tüm Azerbaycan halkı – büyük bir tarihi başarıya imza attık.

İşgal altındaki topraklarımızın özgürleşeceği gün gelecek, bu topraklara döneceğiz ve geri döndük hep söyledim. Azerbaycan halkı bunca yıldır bana inandı. Ancak hem o dönemin ÜİYOK’leri hem de kamuoyu, her yıl devam eden anlamsız müzakereleri gördüler ve Ermeni-Azerbaycan Dağlık Karabağ sorununun çözümünün giderek zorlaştığını gördüler. Yine de halkım sözlerime inandı. Şuşa dahil işgal altındaki topraklarda bir gün Azerbaycan bayrağı dalgalanacak dedim ve şehitlerimiz pahasına bu mübarek günü yaşadık. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin.

Bugün özgür Karabağ’dayız. Bugün Zengazur’da özgürüz. Biz bu toprakların sahipleri bu topraklara döndük ve bundan sonra bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacağız. Azerbaycan halkının sözlerime olan güveni beni bunu başaracağımıza daha da inandırdı. Halkımız tek iş, tek kutsal fikir için birleşti, birleşti ve istediğini elde etti.

Azerbaycan halkı benim doğum günlerimi kutlamadığımı çok iyi biliyor. Genellikle doğum günlerimde bazı sosyal tesislerin açılışına katıldım, ÜİYOK’ler ve şehit aileleri ile görüştüm. Yeni inşa edilen ÜİYOK yerleşimlerinde şehit aileleri için yapılan yeni evlerin açılışında bu kategorideki insanlarla tanıştım. Ben de ÜİYOK’lerle birlikte 50. yaş günümü kutladım. 50. yıl dönümümü Karabağ – Agjabadi’de ve 60. yıl dönümümü Karabağ’da – bu sefer Şuşa’da geçirdim. Bu iki tarih arasında canlı bir bağlantı vardır. Ülkede ve bölgede yaşanan süreçlere sadece seyirci kalmadık. Bu süreçleri büyük ölçüde yönettik. Bölge gündemini oluşturuyorduk. İkinci Karabağ Savaşı Zaferi’nden sonra gücümüz, prestijimiz ve etki alanımız daha da genişledi.

Bugün özgür Karabağ’da, Şuşa’da ve Hadrut’ta deyim yerindeyse doğum günümü kutluyorum. Bu sabah Hadrut’ta Muzaffer Azerbaycan Ordusu Başkomutanı olarak Komando Tugayının yeni birliğinin açılışına katıldım. Azerbaycan halkının da bu tercihi desteklediğini biliyordum ve düşünüyorum, bugün orduya, Cumhurbaşkanı, Yüksek Komutan, Muzaffar Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri olarak şükranlarımı sunmak ve yeni görevler belirlemek için ordunun yanında olmalıyım. onlara.

Bugün, Hocavend bölgesinde, eski Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi’nin bir parçası olan Hadrut’ta ordu kurma çalışmalarında yeni bir aşamaya girdik. Sonra Şuşa’ya geldim. Bu, Bu yıl Şuşa’ya yedinci ziyaretim. Şuşa her birimizi cezbeder. Doğru, burada Şuşa’da çeşitli etkinliklerin açılışına katıldım. Olaylar Şuşa’nın Azerbaycan halkına ve Azerbaycan kültürüne ait olduğunu bir kez daha teyit etmektedir. Ama aynı zamanda Şuşa’da ne zaman bir etkinlik planlansa büyük bir heyecanla, büyük bir sevgi ve muhabbetle Şuşa’ya gelirdim ve bu günü burada, herkes için çok değerli olan Cidir ovasında kutlamam gerektiğini düşündüm. Şuşa’da bizden.

Bugün babamın bugünü görememesi beni üzüyor. Ama ruhunun mutlu olduğunu biliyorum. Vatan özlemiyle yaşayıp ölen, bu kurtarılmış toprakları göremeyen binlerce, on binlerce ÜİYOK’ün ruhu mutlu olduğu gibi, şehitlerimizin de ruhu mutludur. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, kanlarını aldık, ecdadımızın ruhlarını sevindirdik.

Bu yıl “Haribulbul” festivalinde Ulu Önder’in Şuşa ile ilgili tarihi sözlerinden bir bölüm video formatında sunuldu. Her birimiz o anları hatırlıyoruz. Haydar Aliyev büyük bir güvenle ve sevgiyle Şuşa’ya döneceğiz, inan bana döneceğiz dedi. İnandı ve bizi ikna etti. Onun inancı ve halkın iradesi bize ek güç verdi ve bugün burada, bu kutsal topraklardayız. Bahsettiğim gibi, bundan sonra Azerbaycan halkı bu topraklarda ebediyen yaşayacak, bundan sonra da Karabağ’da ebediyen Azerbaycan mugamı oynanacaktır.

Değerli kardeşlerim, tüm güzel sözleriniz ve tebrikleriniz için bir kez daha size en derin şükranlarımı sunmak istiyorum. Aynı kararlılık ve kararlılıkla ülke çıkarlarını gözetmeye devam edeceğimi ve sizlerin desteğiyle yeni büyük başarılara imza atacağımıza sizi temin ederim.

Karabağ bizimdir! Karabağ Azerbaycan’dır!

kaynak:https://president.az/articles/54907

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, First Lady Mehriban Aliyeva ve aile üyeleri, Hadrut yerleşimini ziyaret ettikten sonra 24 Aralık’ta Şuşa’ya geldi.

Cumhurbaşkanı, First Lady ve aile üyeleri Yukarı Govhar Ağa Camii’ni ziyaret etti.

Ardından Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Şuşa’daki ünlü Hipodrom’da konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in  konuşması

– Son günlerde yurtdışındaki meslektaşlarımdan, farklı ülkelerin devlet ve hükümet başkanlarından, yurtdışında yaşayan Azerbaycanlılardan ve tabii ki ülke vatandaşlarından çok sayıda tebrik mektubu, tebrik aldım. Tüm insanlara – bana nazik sözler söyleyen ve beni tebrik eden insanlara minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Azerbaycan halkına hem tebrikleri için hem de bana verilen destek için özellikle teşekkür etmek istiyorum. Bu desteği ilk kez Başkan seçildiğim 2003 yılından beri hissediyorum. Bu destek bana güç veriyor. Bu destek irademi güçlendiriyor. Bu desteğin sonucunda biz – tüm Azerbaycan halkı – büyük bir tarihi başarıya imza attık.

İşgal altındaki topraklarımızın özgürleşeceği gün gelecek, bu topraklara döneceğiz ve geri döndük hep söyledim. Azerbaycan halkı bunca yıldır bana inandı. Ancak hem o dönemin ÜİYOK’leri hem de kamuoyu, her yıl devam eden anlamsız müzakereleri gördüler ve Ermeni-Azerbaycan Dağlık Karabağ sorununun çözümünün giderek zorlaştığını gördüler. Yine de halkım sözlerime inandı. Şuşa dahil işgal altındaki topraklarda bir gün Azerbaycan bayrağı dalgalanacak dedim ve şehitlerimiz pahasına bu mübarek günü yaşadık. Allah tüm şehitlerimize rahmet eylesin.

Bugün özgür Karabağ’dayız. Bugün Zengazur’da özgürüz. Biz bu toprakların sahipleri bu topraklara döndük ve bundan sonra bu topraklarda sonsuza kadar yaşayacağız. Azerbaycan halkının sözlerime olan güveni beni bunu başaracağımıza daha da inandırdı. Halkımız tek iş, tek kutsal fikir için birleşti, birleşti ve istediğini elde etti.

Azerbaycan halkı benim doğum günlerimi kutlamadığımı çok iyi biliyor. Genellikle doğum günlerimde bazı sosyal tesislerin açılışına katıldım, ÜİYOK’ler ve şehit aileleri ile görüştüm. Yeni inşa edilen ÜİYOK yerleşimlerinde şehit aileleri için yapılan yeni evlerin açılışında bu kategorideki insanlarla tanıştım. Ben de ÜİYOK’lerle birlikte 50. yaş günümü kutladım. 50. yıl dönümümü Karabağ – Agjabadi’de ve 60. yıl dönümümü Karabağ’da – bu sefer Şuşa’da geçirdim. Bu iki tarih arasında canlı bir bağlantı vardır. Ülkede ve bölgede yaşanan süreçlere sadece seyirci kalmadık. Bu süreçleri büyük ölçüde yönettik. Bölge gündemini oluşturuyorduk. İkinci Karabağ Savaşı Zaferi’nden sonra gücümüz, prestijimiz ve etki alanımız daha da genişledi.

Bugün özgür Karabağ’da, Şuşa’da ve Hadrut’ta deyim yerindeyse doğum günümü kutluyorum. Bu sabah Hadrut’ta Muzaffer Azerbaycan Ordusu Başkomutanı olarak Komando Tugayının yeni birliğinin açılışına katıldım. Azerbaycan halkının da bu tercihi desteklediğini biliyordum ve düşünüyorum, bugün orduya, Cumhurbaşkanı, Yüksek Komutan, Muzaffar Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri olarak şükranlarımı sunmak ve yeni görevler belirlemek için ordunun yanında olmalıyım. onlara.

Bugün, Hocavend bölgesinde, eski Dağlık Karabağ Özerk Bölgesi’nin bir parçası olan Hadrut’ta ordu kurma çalışmalarında yeni bir aşamaya girdik. Sonra Şuşa’ya geldim. Bu, Bu yıl Şuşa’ya yedinci ziyaretim. Şuşa her birimizi cezbeder. Doğru, burada Şuşa’da çeşitli etkinliklerin açılışına katıldım. Olaylar Şuşa’nın Azerbaycan halkına ve Azerbaycan kültürüne ait olduğunu bir kez daha teyit etmektedir. Ama aynı zamanda Şuşa’da ne zaman bir etkinlik planlansa büyük bir heyecanla, büyük bir sevgi ve muhabbetle Şuşa’ya gelirdim ve bu günü burada, herkes için çok değerli olan Cidir ovasında kutlamam gerektiğini düşündüm. Şuşa’da bizden.

Bugün babamın bugünü görememesi beni üzüyor. Ama ruhunun mutlu olduğunu biliyorum. Vatan özlemiyle yaşayıp ölen, bu kurtarılmış toprakları göremeyen binlerce, on binlerce ÜİYOK’ün ruhu mutlu olduğu gibi, şehitlerimizin de ruhu mutludur. Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, kanlarını aldık, ecdadımızın ruhlarını sevindirdik.

Bu yıl “Haribulbul” festivalinde Ulu Önder’in Şuşa ile ilgili tarihi sözlerinden bir bölüm video formatında sunuldu. Her birimiz o anları hatırlıyoruz. Haydar Aliyev büyük bir güvenle ve sevgiyle Şuşa’ya döneceğiz, inan bana döneceğiz dedi. İnandı ve bizi ikna etti. Onun inancı ve halkın iradesi bize ek güç verdi ve bugün burada, bu kutsal topraklardayız. Bahsettiğim gibi, bundan sonra Azerbaycan halkı bu topraklarda ebediyen yaşayacak, bundan sonra da Karabağ’da ebediyen Azerbaycan mugamı oynanacaktır.

Değerli kardeşlerim, tüm güzel sözleriniz ve tebrikleriniz için bir kez daha size en derin şükranlarımı sunmak istiyorum. Aynı kararlılık ve kararlılıkla ülke çıkarlarını gözetmeye devam edeceğimi ve sizlerin desteğiyle yeni büyük başarılara imza atacağımıza sizi temin ederim.

Karabağ bizimdir! Karabağ Azerbaycan’dır!

REKLAM ALANI