DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İYİ PARTİ BİRECİK İLÇE BAŞKANI MÜSLÜM AYYILDIZ `DAN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

İYİ PARTİ BİRECİK İLÇE BAŞKANI MÜSLÜM AYYILDIZ `DAN 5 ARALIK DÜNYA KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI
REKLAM ALANI
05.12.2021
A+
A-

İYİ Parti Birecik İlçe Başkanı Müslüm Ayyıldız, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başkan Ayyıldız, “5 Aralık, 1921 yılından itibaren tüm dünyada kadınlarımızın ideal düzeyde yaşama isteğini dile getirdikleri bir mücadele ve dayanışma günü olan Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.

Dünyanın pek çok ülkesinden önce, 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının verilmiş olması sebebiyle de 5 Aralık günü Türk Milleti için ayrı bir öneme sahiptir. Bu, bizim kadınlarımızın geçmişten günümüze her zaman hak ettiği değeri gördüğünün ve hayatın her alanında aktif rol aldığının göstergesidir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “Bir toplum aynı gayeye bütün kadınları ve erkekleriyle beraber yürümezse ilerlemesine ve medenileşmesine teknik bakımdan imkân, ilmi bakımdan da ihtimal yoktur.” Dolayısıyla, bugün her alanda kadın sayısının artıyor olması, değişim ve dönüşümün en somut örneğidir.

Özelde ailenin genelde ise toplumun temelini oluşturan kadınlarımızın eğitimli, bilgili ve bilinçli olması sağlıklı bir toplumun ön şartıdır. “Cennet annelerin ayakları altındadır” buyruğuna yürekten inanan bir dinin mensubu olan bizler, bugüne kadar kadınlara yönelik her türlü şiddetin, ayrımcılığın ve istismarın karşısında olduğumuz gibi bundan sonra da olmaya devam edeceğiz.

Hayatımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız, desteklerini bizden hiç bir zaman esirgemeyen kadınlarımızın Kadın Hakları Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi olan kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum.”

ABDULLAH YİĞİT-ANKARA

REKLAM ALANI