DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Kabul edilen Devlet Programlarının olumlu sonuçları karşılığını veriyor” – ÖZEL

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Kabul edilen Devlet Programlarının olumlu sonuçları karşılığını veriyor” – ÖZEL
REKLAM ALANI
30.07.2022
A+
A-

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Kabul edilen Devlet Programlarının olumlu sonuçları karşılığını veriyor – Diye tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Şunu belirtmeliyim ki, son yıllarda Bölgelerin Sosyo-Ekonomik Kalkınması Devlet Programının tüm bölgelerde uygulanması sonucunda, kapsamlı iyileştirme ve inşaat çalışmaları gerçekleştirilmiştir, büyük altyapı projeleri hayata geçirilmiş ve insanları uzun yıllardır rahatsız eden sorunların çoğu ortadan kaldırılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu yılın 25 Temmuz’da atanan Masallı, Lerik ve Göygöl İlçe Yürütme Yetkilerinin yeni başkanlarını kabul ederken yaptığı konuşmada da bundan bahsetti; elektrik temini, gazlaştırma, yol altyapısı, sulama, içme suyu projeleri, sosyal altyapı projeleri hayata geçirildi, her ilçede modern hastaneler, tıp merkezleri ve çok sayıda okul yapıldı.

Sovyet döneminde Lerik ilçesinde doğalgaz yoktu. Mümkün olan tüm çalışmaları yaparak, insanların refahı iyileştirildi. Yeni altyapı projeleri istihdam yaratmaya hizmet ediyor. Girişimciler ayrıca bölgelerdeki tüm inşaat işlerinde aktif olarak yer almaktadır. Hem girişimciler, hem de iş arayanlar için çok uygundur. Azerbaycan bağımsızlığını kazandığında nüfusumuz 7 milyonun biraz üzerindeyken bugün 10 milyonun üzerindedir. Bu da doğal olarak iş açma sürecinin kalıcı olmasını gerektiriyor. İstatistiklere baktığımızda, ücretli sosyal hizmet oluşturmanın da yaygınlaştığını görüyoruz.

Ne yazık ki, bazen yaratılan koşullardan yararlanmaya çalışan insanlar var. Bu nedenle, yürütmenin birçok eski başkanı cezai sorumluluğa getirildi, bazıları mahkum edildi ve bazılarının davaları mahkemede görüldü. Bu, kimsenin hukukun üstünde olamayacağını gösterir. Yönetici liderler insanlarla sürekli iletişim halinde olmalıdır. Yöneticiler tüm köylerde olmalı, köy halkının dertleriyle yaşamalı, onları ilgilendiren sorunları onların dilinden duymalı ve mümkünse bu sorunları çözmelidir. Her köyün sorunu çözülürse ülkede insanları endişelendiren ciddi bir sorun olmayacağı söylenebilir. Yöneticiler, faaliyetlerinde sosyal adalet ilkesini izlemelidir.

Bugün Azerbaycan toplumu dayanışma gösteriyor, Azerbaycan toplumu ülkede yaşanan süreçleri, dış ve iç politikayı destekliyor. Politikamız Azerbaycan halkının refahını arttırmayı amaçlamaktadır. Aynı zamanda ülkemizin uluslararası itibarını da güçlendirmektedir. Bizim politikamız sonucunda Azerbaycan, Ermenistan’ın işgal politikasına son vermiştir.” – Dedi.

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Görüşmede Sayın Cumhurbaşkanı İlham Aliyev şehit ve gazi ailelerine gösterilen ilgiden bahsetti ve tavsiyelerde bulundu. Şehit ailelerine özel ilgi gösterilmesi gerektiğini kaydetti. Bu özen devlet tarafından sürekli olarak gösterilmektedir. Şehit ailelerinin ve savaş özürlülerin ev sorunları devlet hatlarında çözülüyor. Bu süreç devam etmektedir. Bakü, Sumgayıt ve Abşeron bölgelerinde şehit ailelerine barınma sorunu tamamlanmak üzere. Bu çalışma diğer bölgelerde de yapılacak. Ayrıca şehit ailelerine ve savaş özürlülerine istihdam sağlamak için çok sayıda önlem hayata geçiriliyor.

Bölgesel yürütme organlarının temsilcileri bu kategorideki insanlara kayıtsız kalmamalıdır. tam tersine her zaman geçimleriyle ilgilenmelidir. Kurtarılmış topraklarımıza bayrağımızı çekenin kahraman askerlerimiz ve subaylarımız olduğunu hiç kimse unutmamalıdır. Onları desteklemek kamu görevlisinin ve herkesin görevidir.

Bazı durumlarda girişimcilere bazı yasa dışı ve mantıksız talepler ileri sürülmektedir. Yönetici başkanlar, girişimcileri ilçelere kendileri çekmelidir. Özellikle Göygöl, Masallı ve Lerik bölgelerinin turizm potansiyelinin çok zengin olduğu düşünüldüğünde, bu bölgelerin turizm merkezlerine dönüştürülmesi ana görevlerden biridir. Göygöl, Masallı ve Lerik bölgelerinde modern dinlenme alanları ve otel kompleksleri yapılmıştır. Bu süreç daha kapsamlı olmalıdır.

Bir zamanlar, Lenkeran-Lerik yolu harap durumda olduğundan Lerik bölgesine turist akışı yok denecek kadar azdı. O yol şimdi temelden onarıldı ve yeniden inşa edildi. Lerik bölgesine turizm akışı da başlamıştır. Bu bölge aynı zamanda, büyük bir tarihe ve büyük bir zenginliğe sahiptir. Masallı ilçemiz de öyle. Masallı ilçesi dağlık bir kesime ve düz kesimlere sahiptir. Her üç bölge de tarımsal kalkınma için büyük fırsatlara sahiptir. Burada da tarımın çağdaş gereksinimlere uygun olarak oluşturulması gerekir. Modern agroteknik önlemlerin alınması ve uygulanması koşuluyla, bölgelerin özelliklerine göre hayvancılık ve bitki yetiştiriciliği gelişmelidir. Bununla ilgili çok ciddi bir konu da arazinin verimli kullanılmasıdır.” – Dedi.

Milletvekili, “İdarede çok ciddi reformların yapıldığını, çok büyük temizlik çalışmalarının yapıldığını belirtmek isterim. Bu davalara neden olan ve bazı devlet yetkililerini ve yerel yürütme organlarını bu yasadışı davalara kışkırtan kişiler iktidardan uzaklaştırıldı. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da dediği gibi hükümet temizleniyor ve halk bunu görüyor. Yasadışı faaliyetlerde bulunmak isteyenler cezalandırılacak. Birinin açgözlülüğü veya birinin kişisel çıkarları nedeniyle ülkemizin başarılı kalkınmasını gölgede bırakamayız. Toprakların yasadışı işgali süreci araştırılmalıdır.

Evet, her ilçede, her yerde modern yönetim kuralları uygulanırsa birçok sorun ortadan kalkacaktır. Bu devletin politikasıdır.” – Dedi.

REKLAM ALANI