DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Ordumuzun kudretini artıran Halk ve Ordu birliğidir”

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Ordumuzun kudretini artıran Halk ve Ordu birliğidir”
REKLAM ALANI
24.06.2022
A+
A-

Milletvekili Meşhur Memmedov – “Ordumuzun kudretini artıran Halk ve Ordu birliğidir”

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Ordumuzun kudretini artıran Halk ve Ordu birliğidir”, diye – tarihe not düştü.

26 Haziran Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri Günüdür. Ordunun kuruluş ve inşasında önemli adımlar Azerbaycan Halk Cumhuriyeti dönemine denk gelse de, Cumhuriyetin dağılmasından sonra ülkemizde ordunun inşa süreci durmuştur. Şunu da belirtelim ki, 1969 yılında Ulu Önder Haydar Aliyev’in iktidara gelmesinden sonra onun olağanüstü hizmetleri sayesinde ülkemizde askeri personel yetiştirme süreci başlamıştır.

Böylece Milli liderin yolunu başarıyla devam ettiren Cumhurbaşkanı sayın İlham Aliyev’in önderliğinde Azerbaycan’da Devlet-Halk-Ordu birliği oluşturulmuştur. Elbette bu birliğin sonucu İkinci Karabağ Savaşı’nda da teyit edilmiştir. Evet, Cumhurbaşkanı’nın çağrısı üzerine binlerce kişi seferberlik hizmetlerine başvurarak gönüllü olarak cepheye gitmeye hazır olduklarını ifade etti. İkinci Karabağ Savaşı sırasında Azerbaycan Ordusunda kaçak yoktu. Yaralı askerlerimiz ve subaylarımız askeri hastane ve kliniklerdeki doktorlardan “bizi bir an önce iyileştirin, savaş alanına dönmeliyiz, görevimizi tamamlamalıyız.” – diye isteklerde bulunuyorlardı. Bu güzel örnek elbette, Halk – Ordu birliğinin en bariz örneğidir.
Halkın ve ordunun savaşta birliğinin bir göstergesi olarak halk ordumuzla dayanışma göstermiş, kendi çiftliklerinde yetiştirdiği ürünlerden ordumuza destek olmuştur. Halk-Ordu dayanışması ülkemize 44 günlük Vatan Savaşı’nda zafer kazandırdı ve Azerbaycan toprakları işgalden kurtarıldı. Bugün ülkemizde dayanışma, devletimizin gelişmişliğinin ve halkımızın yurtseverliğinin de bir göstergesidir.

Bu nedenle birlik ve beraberliğimizi her yıl daha da pekiştirmeli, nerede çalışır, hizmet verirse versin, herkes ülkenin kalkınması ve ilerlemesi için çaba göstermelidir, bağımsızlığımızı korumak için üzerine düşen sorumlulukları hakkıyla yerine getirmelidir. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dediği gibi, “Bir zafer kazandık ve bu zafer ülkemiz için yeni bir dönem açıyor. Bu dönem, gelişme, güvenlik ve ilerleme dönemi olacaktır.”

Unutulmamalıdır ki, bağımsız Azerbaycan devletinin ebediliği, Milli liderimiz Haydar Aliyev’in faaliyetleri, halkımızın bugünü ve geleceği için yaptığı eşsiz hizmetler sayesinde mümkün olmuştur. Büyük liderimiz ordunun inşasına özel önem vermiş, bilgeliği ve öngörüsü sayesinde, Silahlı Kuvvetlerin modern teçhizat ve silahlarla donatılmasında, ordunun subaylarla donatılmasında, askeri birliklerin muharebe–psikolojik eğitimlerinin iyileştirilmesinde, orduda disiplinin güçlendirilmesinde önemli başarılar elde edildi. Evet bütün bunlar, ülkemizin Cumhurbaşkanı, Başkomutanımız Sayın İlham Aliyev’in büyük liderimizin politikasını başarıyla sürdürmesinin sonucudur. 27 Eylül’de başlayan 44 günlük Vatan Savaşı’nda gücünü tüm dünyaya gösteren Azerbaycan ordusu, şanlı zafer tarihimizi yazmıştır. Gururla söylemek istiyorum ki, Azerbaycan Ordusu askerleri Karabağ’daki askeri operasyonlarda büyük cesaret göstermiş, topraklarımızın kurtuluşu için hayatlarını feda etmiş, şehadet zirvesine yükselmiş, gazi olmuşlar.

İkinci Karabağ Savaşı sırasında kullanılan muharebe taktikleri, dünya askeri tarihinde bir yenilik olarak kabul edilmekte ve ilgili askeri okulların ders kitaplarında öğrenilmesi için işlenmektedir. ABD Askeri Akademisi ve Pentagon yetkilileri, Azerbaycan Ordusunun askeri operasyonlarını inceleme ihtiyacına dikkat çekiyorlar. Başkomutanımız Sayın İlham Aliyev, ordumuzun maddi ve teknik altyapısını güçlendirmekle birlikte, askerlerin sosyal ve yaşam şartlarını iyileştirmek için önemli tedbirler almaktadır.

Ülker Piriyeva – Azerbaycan

Açıklama yok.

REKLAM ALANI