DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Yeni Azerbaycan Partisi, Vatanı seven ve Halkına bağlı olan bir partidir”, ÖZEL

Milletvekili Meşhur Memmedov, “Yeni Azerbaycan Partisi, Vatanı seven ve Halkına bağlı olan bir partidir”, ÖZEL
REKLAM ALANI
17.11.2022
A+
A-

Ülker Piriyeva – AZERBAYCAN
Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, “Yeni Azerbaycan Partisi, Vatanı seven ve Halkına bağlı olan bir partidir” – Diye tarihe not düştü.

Azerbaycan Parlamentosu Milletvekili Meşhur Memmedov, 1992’de ülke ciddi bir ekonomik ve siyasi kriz yaşıyordu. Azerbaycan’ın kaderini düşünen insanlar, ülkeyi krizden çıkarabilecek yeni bir parti kurmak için inisiyatif aldı.

Bu amaçla, halkın sınanmış lideri ve profesyonel bir politikacı olan Haydar Aliyev’in şahsiyeti etrafında birleştiler. Yeni Azerbaycan Partisi, Azerbaycan tarihinin son derece zor ve çalkantılı günlerinde, ülkenin ciddi imtihanlardan geçtiği günlerde, Azerbaycanlı aydınların inisiyatifi ve aktif katılımıyla oluşturuldu.

Böylece Halkın iradesini dikkate alarak Ulu Önder’e seslenen ünlü “91’ler”in cesur adımları sonucunda yıkıcı süreçlerin önüne geçildi. Azerbaycan’ın en yakın tarihine “91’lerin” çağrısı olarak giren bu belgenin aslında tüm milletin istek ve arzularının bir ifadesi olduğunu belirtmek isterim. Azerbaycan’ın önde gelen aydınları ve nüfuzlu şahsiyyetleri tarafından imzalanan bu çağrıda Haydar Aliyev’den yeni kurulan siyasi partinnin başına geçmesi istendi. Evet, çağrı cevapsız kalmadı, Ulu Önderin “Bağımsız Azerbaycan devletinin gelecekteki yaşamının ve faaliyetinin temeli olan demokrasi ve siyasi çoğulculuk koşullarında, başvurunuzda belirtilen Yeni Azerbaycan Partisi’nin kurulmasının nesnel bir gereklilik olduğuna inanıyorum. Böyle bir parti Azerbaycan’ın siyasi ve sosyal yaşamına aktif olarak katılabilir ve yeni, bağımsız Azerbaycan devletinin güçlenmesinde ve gelişmesinde tarihi bir rol oynayabilir.” – Cevabı ülke tarihinde yeni bir sayfa açtı. Yeni Azerbaycan Partisi’nin kuruluş konferansı, ülkemizin tüm bölgelerini temsil eden ve 550 kişiden oluşan girişim grubunun katılımıyla 21 Kasım 1992’de Nahçıvan’da yapılmıştır. Kurucu konferansta Yeni Azerbaycan Partisi’nin kurulmasına ilişkin karar, partinin Programı ve Tüzüğü kabul edildi. Haydar Aliyev, konferansta oybirliğiyle parti başkanlığına seçildi. Partinin Siyasi Konseyi, Yönetim Kurulu ve başkan yardımcısı seçildi. Böylece bağımsız Azerbaycan tarihinde kendisine büyük bir tarihi misyon yüklenen Yeni Azerbaycan Partisi doğmuştur. Ulu Önder, liderliğindeki Yeni Azerbaycan Partisi’ni kısa sürede toplumun önde gelen gücü haline getirdi. Ulu Önder, Yeni Azerbaycan Partisi’ni kısa sürede geliştirerek, “Dünün, Bugünün ve Yarının partisi” seviyesine yükseltti.

Ulu Önder Haydar Aliyev’in kurduğu parti, geçtiğimiz yıllarda ülkemizde siyasi istikrarın ve sürdürülebilir kalkınmanın garantörü olmuştur. Milli bir parti haline gelen YAP, kuruluşundan günümüze kadar büyük, şerefli ve başarılı bir yol kat etmiştir. Parti ideolojisinin temeli olan bağımsız devlet, hukukun üstünlüğü, Azerbaycancılık, yaratıcı evrim, sivil dayanışma ve sosyal adalet ilkeleri YAP’ın karşı karşıya olduğu görevlerin yerine getirilmesinin ideolojik garantisi olarak esasen, Azerbaycan’ın siyasi geleceğinin fikir temelini koşullandırdı.

YAP, Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasası ve mevzuatı çerçevesinde, Azerbaycan’da yasal bir devlet, istikrarlı ve sosyal yönelimli bir ekonomi ve bir sivil toplum kurma fikirlerini kabul eden vatandaşları birleştiren, Tüzüğü ve Programı temelinde faaliyet gösteren siyasi bir partidir. Tabii ki, uluslararası ilişkiler sisteminde güç faktörü önemini koruduğu için YAP, iktidar partisi olarak politikasını yeterince inşa ediyor. Devletin siyasi önceliklerinin ve uluslararası işbirliği vektörünün ulusal çıkarlar temelinde belirlendiğini söylemeye gerek yok. Evet, uluslararası düzeyde aktif bir konum ve küresel girişimler Azerbaycan’a çok sayıda ortak kazandırdı. YAP, girişimleriyle partiler arası siyasi diya…

Açıklama yok.

REKLAM ALANI