DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Samsung 2 TB SSD’sini satışa sundu

Samsung 2 TB SSD’sini satışa sundu
REKLAM ALANI
28.01.2021
A+
A-

Samsung’un yeni katı hal sürücüsü (SSD) 980 PRO, 2 TB depolama seçeneği ile oyuncular ve kreatif çalışma yapan profesyoneller için üst seviye bir performans sunuyor.

Gelişmiş bellek teknolojisinde dünya liderleri arasında yer alan Samsung Electronics, tüketicilere yönelik ilk defa geliştirdiği PCIe 4.0 NVMe katı hal sürücüsü olan (SSD) Samsung SSD 980 PRO’nun 2 TB depolama kapasitesine sahip modelini beğeniye sundu. Yeni 980 PRO, üst düzey kişisel bilgisayarlarda, iş istasyonlarında ve oyun konsollarında en ileri teknolojiyi arayan profesyonellere ve tüketicilere yönelik olarak tasarlandı.

Yoğun veri gerektiren uygulamaların işlenmesi için optimize edilmiş 980 PRO’nun geniş kapasiteli bu yeni modeli; 4K ve 8K içeriklerle çalışan ve grafik ağırlıklı oyunlar oynayan tüketiciler ve profesyoneller için ideal bir ürün olarak öne çıkıyor. Ayrıca Özel Elpis denetleyicisi, V-NAND ve DRAM dâhil tüm temel bileşenler, PCIe 4.0’ın potansiyelini tam olarak ortaya çıkarmak için tümüyle şirket içinde üretilen çözümlerle tasarlandı. 980 PRO’nun 2 TB kapasiteli ürünü, 7000 MB/s ile 5100 MB/s’ye kadar sıralı okuma ve yazma hızının yanı sıra 1,000K IOPS rastgele okuma yazma hızına sahip. Bu özellikleriyle bu ürün, PCIe 3.0 SSD’lerden iki kata kadar, SATA SSD’lerden ise 12,7 kata kadar daha hızlı. 980 PRO, Magician 6.3 yazılımı aracılığıyla da Tam Güç Modu’nu destekleyerek SSD’nin kesintisiz, tutarlı yüksek performans için en üst düzeyde çalışmasını sağlıyor.

Günümüzün yüksek performanslı NVMe SSD’lerinin çoğu, ısıyı dağıtmak için harici bakır soğutucular kullanırken Samsung 980 PRO’da verimli ısı yönetimi için SSD’nin arka tarafında bulunan ısı dağıtıcı etiketin yanı sıra denetim birimi üzerinde nikel kaplama kullanılıyor. Böylelikle, gelişmiş performansının yanında 980 PRO, ürünün güvenilirliğini iyileştiren olağanüstü ısı denetimi sunuyor. Bu yenilikçi ısı dağıtma fonksiyonları, sürücünün kompakt ve ince M.2 boyutunu korumasına da olanak sağlıyor. Samsung’un Dinamik Isı Koruyucu teknolojisi ayrıca, uzun kullanım süreleri boyunca performans dalgalanmalarını en aza indirerek sürücünün sıcaklığının optimum seviyede kalmasını da mümkün kılıyor.

Samsung SSD 980 PRO 2 TB seçeneği ile bugünden itibaren Türkiye de dâhil dünya çapında satışa sunulacak. 980 PRO’nun 2 TB modeli için tavsiye edilen perakende satış fiyatı KDV dâhil 3.959 TL’den başlıyor.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI