DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Serhat Kiremitçi yeni EP’si “AMAN” ile yeni bir tarza doğru geçiş yapıyor

Serhat Kiremitçi yeni EP’si “AMAN” ile yeni bir tarza doğru geçiş yapıyor
REKLAM ALANI
26.02.2021
A+
A-

Serhat Kiremitçi dört şarkıdan oluşan ‘Aman’ isimli Ep’sini Hasarı Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda müzikseverlerle paylaşıyor.

Serhat Kiremitçi dört şarkıdan oluşan ‘Aman’ isimli Ep’sini Hasarı Müzik etiketiyle 26 Şubat Cuma tüm dijital platformlarda müzikseverlerle paylaşıyor. 2020 yılının sonlarında kaydı ve miks’leri tamamlanan Ep’de yer alan tüm sözler, müzikler, Serhat Kiremitçi, düzenlemeler ise bazı şarkılarda  Hakan Erken ile birlikte yapıldı.

‘Bu Aşk Beni Öldürüyor’, ‘Seni Hiç Unutmadım’ ve ‘Sevmezdim’ şarkılarının davulları Redd, Bulutsuzluk Özlemi gibi sevilen gruplardan tanıdığımız Berke Özgümüş tarafından çalındı. Gitar ve bas gitar kayıtlarında ise Hakan Erken, klavyeler ve vokaller ise Serhat Kiremitçi tarafından kaydedilen ‘Aman’ın, miks’leri Alp Turaç, mastering’leri ise Güven Ersoysal tarafından tamamlandı.

Ep ile aynı adı taşıyan, yalnız kalmışlığın anlatıldığı ‘Aman’ şarkısının video klibi Serhat Kiremitçi yönetmenliğinde Kanada Ottowa’da çekildi.

‘Aman’; yeni bir tarza doğru geçiş yapan sanatçımızın geçmişten bugüne içinde taşıdığı kırıklıkları direk ve yalın bir anlatım ile ortaya koyan, eski ile yeni sound’u sentez edebilmiş bir albüm. Şarkıların düzenlemeleri ticari ve pazarlama kaygısı taşımadan, sanatçının içinden geldiği gibi bir duyguda işlendi.

Blues ezgileri taşıyan “Bu Aşk Beni Öldürüyor” vazgeçişi olmayan, bittiğinde bile devam eden hastalıklı bir aşkı anlatırken “Seni Hiç Unutmadım” sound olarak daha hareketli ve pop altyapılarla örüldü. Şarkı kendisine kurduğu içsel dünyada onunla kaybettiği kişiyle konuşarak bir adamın hikayesini anlatıyor. “Sevmezdim” ise ünlü müzik adamı Cem Özkan imzasını taşıyor. Hayal kırıklıklarını anlatan bu şarkının, 2017 yılında sözü ve müziğini Serhat Kiremitçi ve Cem Özkan birlikte yazdı.

Serhat Kiremitçi Kimdir?

24 Haziran 1986 yılında İstanbul’lu bir ailenin tek çocuğu olarak dünyaya gözlerini açtı. Serhat Kiremitçi, ilk orta ve lise öğrenimlerini İstanbul’da tamamladı. İlkokul çağından beri kamera karşısında ve sahnelerde olan Serhat Kiremitçi, müziğe olan ilk ilgisini Çelik’in ‘Nazına Ölüyorum’ klibinde oynayarak keşfetti. Henüz çocuk yaşta sahne tozunu yutan Serhat, bu süreçten sonra reklam filmleri, dizi ve filmlerde boy gösterdi ve tiyatronun da hep içinde bulunmuştur. Üniversite hayatında birçok kez tiyatro ve müzik grupları ile sahnelere çıkıp, 2 sene boyunca da tiyatro kulübü yönetmenliği yaptı.

Üniversite eğitimini Sakarya Üniversitesinde Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde tamamlarken, 2005 yılında davul çalarak müzik hayatına başlayan Serhat Kiremitçi, üniversite hayatı boyunca birçok farklı rock gruplarında davul çalarak sahne aldı. Bas ve elektrik gitara ilgi duyan Kiremitçi, müziğe başladıktan hemen sonra kaleme aldığı şarkı sözlerini bestelemeye ve bunları birlikte müzik yaptığı arkadaşları ile icra ederek müzik serüvenine devam etti.

Bu süreçte kayıt teknolojilerini kendi başına öğrenen ve kendi bestelerini düzenleyen Serhat Kiremitçi 2016 yılında Cem Özkan prodüktörlüğünde çalışmalarına devam ederek, ilk official single’ı olan ‘Sıkıldım’ı 2018 yılında piyasaya çıkardı.

Ardından 2019 yılında kendi kaydettiği ‘Bazen’ albümü ile devam ederek kendi dinleyici kitlesini oluşturdu. Aslen Elektrik Elektronik Mühendisi olan Serhat Kiremitçi Kanada’da müzik teknolojileri üzerine eğitim almaya başladı ve 2020 senesinin baharında yine kendi stüdyosunda hazırladığı ‘Bahar’ albümünü çıkardı. Albümdeki şarkıları kadar klipleri ile de yakından ilgilenen Serhat, şarkılarına çekilen kliplerin yönetmenliğini yaptı.

Müziğin yanında mesleğini de Kanada’da global bir yazılım firmasında sürdüren Serhat Kiremitçi, yaklaşık olarak 10 yıldan fazla süredir hem mühendislik hem de müzisyenlik yapıyor. Hayatin içinden ilham alan Serhat Kiremitçi müzik çalışmalarını Kanada’nın Ottawa şehrinde kendi stüdyosunda sürdürüyor. Ayrıca müzik teknolojileri üzerine eğitimine devam ediyor. Yaklaşık iki yıldır Doğan Duru’dan (Redd) şan ve genel müzik üzerine eğitim alıyor.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI