DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Tataristan Cumhuriyeti Lideri Rustam Minnikhanov ile görüşme

Tataristan Cumhuriyeti Lideri Rustam Minnikhanov ile görüşme
REKLAM ALANI
05.09.2023
A+
A-

 

 

 

 

 

Tataristan Cumhuriyeti Lideri Rustam Minnikhanov ile görüşme

04.09.2023 , Duşanbe şehri

 

 

 

Ulusal barış ve birliğin kurucusu, ulusun lideri Tacikistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, bugün Millet Sarayı’nda Tataristan Cumhuriyeti Lideri Rustam Minnikhanov ile bir araya geldi.

 

 

 

Görüşmede Devlet Başkanımız, Tacikistan ile Rusya arasındaki stratejik ortaklığın ayrılmaz bir parçası olarak bölgesel düzeyde işbirliğinin önemini vurguladı.

Bu kapsamda Rusya Federasyonu’nun ekonomik açıdan lokomotif bölgelerinden biri olan Tataristan Cumhuriyeti ile ilişkiler dile getirildi.

 

 

 

 

Ekonominin reel sektöründeki ekonomik kuruluşlar ile iş çevreleri arasındaki doğrudan ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması günlük hedefler arasında değerlendirildi.

Madencilik ve metalurji, petrol ve gaz ve kimya, hafif ve gıda endüstrisi, ilaç, inşaat, enerji sektörleri, ulaştırma ve iletişim, tarım ve turizm gibi çeşitli endüstriler gelecek vaat eden işbirliği alanları olarak sıralandı.

 

 

 

Taraflar, karşılıklı ticaretin büyümesine yönelik birçok fırsat ve potansiyelin yanı sıra bu alanlardaki yatırım projelerinin ortak uygulanmasına dikkat çekti.

Görüşme sırasında taraflar ayrıca eğitim, bilim ve sağlık alanları da dahil olmak üzere kültürel ve insani ilişkilerin daha da genişletilmesine yönelik karşılıklı bağlantıyı vurguladılar.

 

 

 

Ulusun liderleri, Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın Tacikistan’a yaptığı ziyaretin sonuçlarının, Tacikistan ile Rusya arasındaki kapsamlı stratejik ortaklık çerçevesinde işbirliğini güçlendireceğine olan güvenlerini dile getirdi.

FacebookTwitter

kaynak:http://www.president.tj/node/31428?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

 

 

 

 

REKLAM ALANI