DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TÜRKİYE AZERBAYCAN DERNEKLERİ FEDARASYONU BASIN AÇIKLAMASI, AYKUT ERDOĞDU’NUN İDDİALARI TAMAMEN GERÇEK DIŞIDIR, İFTİRADIR, BÜHTANDIR

TÜRKİYE AZERBAYCAN DERNEKLERİ FEDARASYONU BASIN AÇIKLAMASI, AYKUT ERDOĞDU’NUN İDDİALARI TAMAMEN GERÇEK DIŞIDIR, İFTİRADIR, BÜHTANDIR
REKLAM ALANI
04.02.2022
A+
A-

TÜRKİYE AZERBAYCAN DERNEKLERİ FEDARASYONU BASIN AÇIKLAMASI, AYKUT ERDOĞDU’NUN İDDİALARI TAMAMEN GERÇEK DIŞIDIR, İFTİRADIR, BÜHTANDIR.

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu; Türkiye’nin Azerbaycan’dan doğalgaz alımında yolsuzluk yapıldığını, Türkiye’nin zarara uğratıldığını, daha da ileri giderek, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham ALİYEV ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN arasında karışık ve karanlık ilişkiler bulunduğunu ileri sürmüştür.

Bu açıklamalar, Türkiye’nin çeşitli illerinde faaliyet gösteren 22 Derneği bünyesinde bulunduran Türkiye Azerbaycan Dernekleri Federasyonu mensuplarını üzmüştür.

Bizler iki ülkenin kardeşlik bağlarının daha da güçlenmesi için çalışırken, sadece düşmanlarımızı sevindirecek, hiçbir dayanağı olmayan, bu tür iddiaları tepkiyle karşılıyoruz.

Bir atasözümüz der ki “sağır duymaz, uydururmuş”. Aykut Erdoğdu’nun iddiaları tamamen gerçek dışıdır, iftiradır, bühtandır.

Öncelikle ifade etmek isteriz ki, Türkiye ve Azerbaycan bir milletin iki güçlü, ciddi ve itibarlı devletidirler. Devletlerimizi yöneten Sayın Cumhurbaşkanlarımız arasındaki ilişkiler şeffaf ve dostanedir, milletimiz tarafından takdirle izlenmektedir.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ticari ilişkiler merhum Cumhurbaşkanımız Haydar ALİYEV döneminden beri dostluk ve kardeşlik gerçeğimiz dikkate alınarak, iki ülkenin karşılıklı çıkarlarına göre yürütülmektedir.

Azerbaycan’ın enerji kaynaklarının Türkiye üzerinden dünyaya ulaştırılması, Azerbaycan devletinin öncelikli tercihi ve kararlı politikası sonucunda sağlanmıştır.

Azerbaycan tarihin hiçbir döneminde kardeşi Türkiye’yi zarara uğratacak girişimin içinde bulunmamıştır, bugünde bulunmayacaktır.

Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığı milli mücadele döneminde Azerbaycan halkının parmaklarındaki yüzüğe varıncaya kadar Türkiye’ye verdiği destek tarih kitaplarında yazılıdır. Hal böyleyken Atatürk’ün kurduğu partinin bir milletvekilinin sorumsuzca açıklamalarının, her şeyden önce yüreğinde Azerbaycan sevgisi barındıran milyonlarca CHP’li vatandaşı üzeceğine şüphe yoktur.

Türkiye ve Azerbaycan dayanışması ile elde edilen Karabağ zaferiyle dünyaya önemli bir mesaj verildiği dönemde, bu tür mesnetsiz açıklamaların kimseye bir faydası yoktur.

Aykut Erdoğdu’yu Azerbaycan Türkiye kardeşliğini siyasetine alet etmemeye, milletimizden özür dilemeye davet ediyoruz.

CHP yönetiminin kendisi hakkında gerekli disiplin işlemini başlatmasını bekliyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ADALET TURAN
TÜRKİYE AZERBAYCAN DERNEKLERİ FEDERASYONU BAŞKANI

REKLAM ALANI