DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

TUSAD Başkanı Hasan Bayram, 15 Temmuz’da vatan için hayatımız pahasına direndik

TUSAD Başkanı Hasan Bayram, 15 Temmuz’da vatan için hayatımız pahasına direndik
REKLAM ALANI
15.07.2021
A+
A-

TUSAD Başkanı Hasan Bayram, 15 Temmuz’da vatan için hayatımız pahasına direndik

FETÖ’nün sinsice devletin kılcal damarlarına sızarak devletin silahlarını millete doğrulttuğu, demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedeflediği darbe girişiminin üzerinden 5 yıl geçti.

Açıklama yok.

İstanbul Turizm Seyahat Acentaları Derneği (TUSAD) Başkanı Hasan Bayram, “15 Temmuz İhaneti ve Milletin Zaferi” Konferansında 15 Temmuz Gecesini anlattı. TUSAD Başkanı Hasan Bayram, anlattıklarıyla kendisini dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.

Açıklama yok.

Bayram, “O gece saat 20:00 veya 21:00 civarlarında TUSAD Turizm Watsapp Gruplarımızda bir kaç arkadaşımız Boğaziçi Köprüsü ve Ortaköy civarında askeri araçlar olduğunu yazdılar. Bizlerde İçişleri Bakanlığına bağlandığı için Jandarma olabileceğini yazmıştık. Aklımıza hiç darbe ihtimali gelmemişti. Daha sonra eve gittim. Eve girdikten kısa bir süre sonra Akparti İl Teşkilatından bir SMS geldi. Gelen mesajda bizleri görevli olduğumuz İlçe Başkanlılarına acil olarak çağırmışlardı.

Mesajdan hemen sonra abdest alıp eşimle helalleşerek hemen evden çıktım. Evden çıkmam belki 10 dakika sürmüştür. Eşimle helalleştiğimde eşimin tedirginliğini şu cümle ile teselli etmiştim. Ölüm kaçınılmazdır o zaman bu ölüm vatan için şehadet şerbeti olsun. Zaten demokrasi olmadan yaşamanın da pek bir önemi olmadığı da aşikardır. Dini, ırkı, milleti ne olursa olsun bu vatanda bizim yaşama özgürlüğümüz var. Bir hain çıkıp benim yaşama özgürlüğümü elimden alamaz. Vatan Cadesini kapatma ihtimallerine karşı Fatih’e Eski Edirne Asfaltı üzerinden gitmeyi planladım. Edirnekapıya yaklaştığımda Uzel Fabrikasının 100 mt gerisinde cadde üzerinde sivil 2 kişi aracımı durdurdu. Fatih’teki tüm caddelerin araçlar ile kapalı dolu olduğunu araç devam ettiğimde trafikte kalacağımı söylediler. Söylenenler karşısında aracımı oraya bir yere park ederek koşarak Fatih’e doğru devam ettim. Belli bir süreden sonra yoruldum ve durdum. Belki bir taksi geçer binerim diye. Fakat o iki kişi yolu tutmuş hiç bir aracı bırakmıyorlardı. Biraz daha yürüdükten sonra gelen bir motorsikleti gördüm, yolun ortasına atlayarak durdurdum ve beni Fatih’e götürmesini istedim. Sağolsun beni alarak Fatih Yavuz Selim Caddesine bıraktı. Fatih’e geldiğimde caddeler bomboştu. Hemen aklıma Edirnekapı’da aracımı durdurup Fatih çok kalabalık diyen şortlu, terlikli kişiler geldi. O an aklıma gelmedi ama bir kaç gün sonra aracımı durdurunların iyi niyetli olmadıklarını Fetöcü hainlerden olduğunu düşündüm. Buradan da İstanbul Emniyet Müdürlüğü önüne geçtik. Emniyet önünde gelen kalabalığı yönlendirme yaptık. Cumhurbaşkanımızın talimatını burada duydum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısında sonra sokaklar mahşeri kalabalığa döndü. İşte o zaman kendimize daha çok geldik.
İstanbul Emniyetinin önünde gururlu bir milet darbeye karşı direniyordu. Gece yarısı olduğunda görevli bir emniyet mensubu sela okutulması için bana telkinde bulunmuştu. Bende sela okutulması konusunda o gece İstanbul Milletvekili Markar Eseyan’ı aramıştım. Allah rahmet etsin Markar Eseyan’a o gece her telefonumuza çıkmış bizlere destek olmuştu. O gece sabaha kadar direnmiştik. Sabah olduğunda halen her taraf insan seli akıyordu.

Açıklama yok.

O gece direndiğimiz gibi Cumhurbaşkanımızın talimatı ile her gece nöbetlere devam ettik. Daha sonra da Vatan Caddesinde TUSAD DEMOKRASİ NÖBETİ ÇADIRINI kurduk. Her gece turizmci arkadaşlar ile burada son güne kadar nöbetimizi tuttuk. Bu süreçte bir çok ülke vatandaşları turistler ülkemizi terk ettiler ama Arap asıllı turistlerin çoğu Türkiye’de kalacaklarını ve dua edeceklerini söylediler. 15 Temmuz darbesine karşı direnen herkesi saygı ile anacağız. Bu uğurdaki şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize şifa diliyorum.

TARİH TUSAD ve TÜM TURİZMCİLERİ HER ZAMAN MİNNETLE ANACAKTIR.

ABDULLAH YİĞİT-İSTANBUL

REKLAM ALANI