DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Uyanış: Büyük Selçuklu’da Melikşah yaşam savaşı veriyor!

Uyanış: Büyük Selçuklu’da Melikşah yaşam savaşı veriyor!
REKLAM ALANI
02.02.2021
A+
A-

‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun yeni bölümü 8 Şubat Pazartesi akşamı saat 20:00’da TRT 1’de ekranlara gelecek.

Ekranların bu sezonki en görkemli yapımlarından, TRT 1’de yayınlanan ‘Uyanış: Büyük Selçuklu’nun dün akşam izleyicilerle buluşan bölümünde gözler Melikşah’a çevrildi. Aldığı yara ve Hasan Sabbah’ın zehirlenmesi sonucunda ölümle pençeleşen Melikşah’ın Kınık Obası’na getirilmesi heyecanı artırdı. Seyirciler, “Melikşah gözlerini açacak mı?”, “Başulu Hatun’un yaşadığını öğrenecek mi?” gibi soruların cevaplarını merak ederken final sahnesinde Terken Hatun’un obaya gelmesi herkesi şoke etti. Melikşah’ın yanına girdiğinde Başulu’yu sırtı dönük ilaç hazırlarken bulan ve bu şifacı hatunun yüzünü görmek isteyen Terken’in Başulu’dan yüzünü dönmesini istemesi gerilimi tırmandırdı. Terken’in bu isteği karşısında Başulu’nun ne yapacağı şimdiden heyecanla beklenmeye başladı.

Melikşah’ın yaşam savaşı verdiği sırada saraya yakın kesimlerde kendisinin öldüğü haberinin yayılması tansiyonu yükseltti. Melikşah’ın kötü durumundan yararlanmak isteyen Hasan Sabbah ve Markus ise, Selçuklu’yla ilgili gizli belgelerin peşine düştü. Ne pahasına olursa olsun Selçuklu’yu bitirmeye kararlı olan Sabbah’ın belgelere ulaşması tüm dengeleri değiştirirken Markus’un, Hıristiyanların büyük Kontu Albert’e ve diğer Kontlara haber göndermesi “Selçukluları nasıl büyük tehlikeler bekliyor?” sorusunu sordurdu.

Selçuklular, dört bir koldan darbe alırken Tapar ve Turna Hatun, Melikşah’ın çaresi olacak Tabip Bartu’nun peşine düştü. Bartu’dan panzehir olabilecek bir karışımın içinde olan ve zor ulaşılan bitkiyi edinen Turna ve Tapar, Bartu’dan karışımın tarifini alırken beklenmedik bir hamleyle karşılaştı. Haçlı savaşçıları, Tabip Bartu’yu öldürerek panzehirle ilgili en önemli hususu Turna’nın öğrenmesini engellemiş oldu. Ancak Turna Hatun yine de Bartu’dan aldığı bilgiler ışığında karışımı hazırlayarak Melikşah’a verdi. Bu panzehire rağmen gözlerini açmayan Melikşah’ın yaşam savaşı devam ederken, babası Sultan Alparslan’ın da yer aldığı rüyaları ekran başındakileri derinden etkiledi.

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI