DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

adlı Erasmus+ KA104 projesi Belçika Brüksel’de gerçekleştirildi

adlı Erasmus+ KA104 projesi Belçika Brüksel’de gerçekleştirildi
REKLAM ALANI
03.01.2022
A+
A-

İstanbul Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu, yetişkin eğitimindeki engelli kursiyerlerin eğitime daha eşit ve adil katılımını sağlamak amacıyla “Yetişkin Eğitiminde Engelliler İçin Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamasının Güçlendirilmesi’’ isimli Erasmus Projesini gerçekleştirdi.

Açıklama yok.

Bütünleştirme, her birey için bireysel farklılıkları ne olursa olsun, sosyal, kültürel, eğitimsel ve yaşamsal fırsatlardan tüm toplum üyelerinin eşit düzeyde yararlanmasını öngören bir eğitim-öğretim kavramıdır. Bu doğrultuda, özel gereksinimli/engeli olan bireylerin ayrıştırılmış ortamların yanı sıra bütünleştirme yoluyla eğitim alarak diğer akranlarıyla aynı ortamlarda eğitim ve öğretimlerine devam etmeleri için çalışan Kadıköy Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri, Belçika’ya düzenlenen hareketlilikle orada yapılan çalışmaları daha yakından görme fırsatı buldu.

Açıklama yok.

Projeye katılan İstanbul  Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Hülya NARSAP, “Yetişkin engelli bireylerin hayat boyu öğrenme kurumlarında daha iyi ve etkin eğitim alabilmesi ve engellerinin eğitimlerinin önüne geçmemesi için çalışmalar yürütmekteyiz. Kurumumuzda açılan çeşitli kurslarla, işitme, görme ya da bedensel engelli olan veya farklı gelişim özelliği gösteren yetişkin bireylere eğitimler veriyoruz. Bu doğrultuda çalışmalarımızı daha etkin yapabilmek ve öğretmenlerimizin de bu konuda bilgilenmesini sağlamak amacıyla Belçika’ya bir proje gerçekleştirdi.” dedi.

Proje ile Belçika’daki yetişkin eğitimi kurumlarını görme ve onları yerinde inceleme fırsatı bulduklarını dile getiren Narsap, “ Yetişkin Eğitiminde ihtiyaca yönelik kursların açıldığını ve toplumsal ihtiyaçların kursların açılmasında önemli olduğunu gördük. Engelli bireylerin eğitiminde sivil toplum kuruluşlarıyla ailelerin devamlı işbirliği halinde olarak, kursiyerin eğitiminin önündeki engelleri beraber kaldırdıklarını ve bireyi topluma kazandırıcı çalışmaların yapıldığına şahit olduk dedi.

Proje Koordinatörü ve aynı zamanda Kadıköy Halk Eğitim Merkezinde Özel Eğitim Öğretmeni olarak görev yapan Sevgi Civaş ise “Katılımcılarımız Brüksel’de aldıkları eğitimle yetişkin eğitiminde engellilerin kurslara dahil edilmesi konusunda ülkemizde yapılan uygulamalarla AB uygulamalarını karşılaştırma ve iyi uygulamaları transfer etme şansı yakaladı. Bizim projeyi hazırlarken de ulaşmak istediğimiz hedef buydu. “diyerek projenin amacına ulaştığını ve katılımcılarda bir farkındalık oluşturduğunu dile getirdi.

T.C. Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı’na bağlı olan Türkiye Ulusal Ajansı’nın uygulamaya değer görerek finanse ettiği ‘’ Yetişkin Eğitiminde Engelliler İçin Bütünleştirme Yoluyla Eğitim Uygulamasının Güçlendirilmesi’’ adlı Erasmus+ KA104 projesi Belçika Brüksel’de gerçekleştirildi. Bu proje için istanbul Kadıköy Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu koordinatörlüğünde Eskişehir Odunpazarı Halk Eğitim Merkezi ve Ankara’dan SEADDER (Sürekli Eğitim Araştırma Danışma Derneği)’in yer aldığı bir konsorsiyum oluşturuldu.

Ayrıntılı Bilgi İçin;

Açıklama yok.

 

REKLAM ALANI