DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Azerbaycanlı Gazeteciler Safe Tourism programı kapsamında Türkiye’yi ziyarete başladı

Azerbaycanlı Gazeteciler Safe Tourism programı kapsamında Türkiye’yi ziyarete başladı
REKLAM ALANI

ABDULLAH YİĞİT – ÜLKER PİRİYEVA –İSTANBUL

Azerbaycanlı Gazeteciler, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın davetlisi olarak Güvenli Turizm programı kapsamında Türkiye’yi ziyarete başladı.

Azerbaycan Gazeteciler içerisinde Azerbaycan Temsilcimiz Gazeteci Ülker Piriyeva `da yer alıyor.

Gelen Turistlerin ihtiyaçlarını karşılamak, küresel Covid-19 salgınının neden olduğu durumu en iyi sağlık kuralları ile en güvenli hale getirmek, sağlıklı bir ortam sağlamak ve bu süreci en doğru şekilde yönetmek, özellikle birçok ülke gibi mevcut durum, Türkiye için de en önemli öncelik olmuştur.

Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın daveti üzerine bir grup Azerbaycanlı gazeteci “Güvenli Turizm” programı kapsamında Türkiye’yi ziyaret etti.

Programa göre Azerbaycanlı gazeteciler ilk olarak Türkiye’nin en büyük şehri İstanbul’u ziyaret etti.
Önce gazetecilere ziyaretle ilgili detaylı bilgi verildi. Ardından ziyaret sırasında Azerbaycanlı gazetecilerle TGA tarafından yaygın olarak sunulan Güvenli Turizm programı ve onun ana özü hakkında resmi bir toplantı yapıldı.

Toplantıda, Türkiye’de Covid-19 salgınına karşı alınan önleyici tedbirler, Gazetecilerden gelen ilginç sorularla geniş bir şekilde müzakere edildi.

Yani Azerbaycanlı gazeteciler bu ülkede uluslararası standartlara uygun tedbirlerin alındığını biliyorlar, tabii ki bazı ülkelerde dış hat uçuşlarının başlamasından sonra Türkiye’yi güvenle ziyaret edebilir miyiz? – Soru işaretindeki bu noktada, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından “Safe Tourism” sloganı altında düzenlenen güvenli turizmi anlatmak amacıyla, bu tür bir projenin çok uygun bir proje olduğunu vurguladı.

Gazeteciler, sosyal mesafenin korunması, maske kullanılması, ellerin düzenli olarak dezenfektanlarla yıkanması, Türk Hava Yolları’nda havalandırma sisteminin düzenlenmesi, hijyen kurallarının uygulanması, tüm temas noktalarında gerekli adımların atılması ve turistlerin güvenliğinin sağlanması gibi kuralların çok düzgün bi şekilde uygulandığını ve ziyaretlerinin ilk gününden itibaren Türkiye’de bu yönde atılan adımlarla ilgili övgüyle konuştular.

Güvenli Turizm programına göre gazeteciler Galata Kalesi, Galata Mevlihanesi, İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’nı ziyaret etti.

Aynı zamanda, aşağıdaki hashtagleri kullanarak Türkiye’de Güvenli Turizm hakkında ilginç bilgiler edine bilirsiniz.
#GoTürkiye
#OnlylnTürkiye
#ReTurkey
#SafeTourism
#ReadyAndSafeTürkiye
#SafeTourismTürkiye
Program kapsamında, Azerbaycanlı Gazetecilerin İstanbul’dan sonra Başkent Ankara ve İzmir’i ziyaret edeceğini belirtiler.

 

REKLAM ALANI