DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

BİLİM EĞİTİM KURUMLARINDAN, SINAV ÖNCESİ UYARI

BİLİM EĞİTİM KURUMLARINDAN, SINAV ÖNCESİ UYARI
REKLAM ALANI
20.06.2021
A+
A-

Bilim Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Esra Arslan sınav öncesi öğrenci ve velileri uyararak, öğrencilere sınav öncesi tavsiyelerde bulundu.

Sınav öncesi öğrencilerden kendilerine güvenmeleri gerektiğini dile getiren Bilim Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Esra Arslan, “Korku bir duygudur. Kontrol altına alınmazsa kaygı düzeyini artırır. Benim çocuğum sınavı kazanır ben ona güveniyorum. Ya kazanamazsam endişesinden uzak durulmalıdır. Senin için çalışıyoruz. Bu sınavı kazanmalısın anlayışında davranılmamalıdır. Sınavı kazanamazsan bir iş bul çalış. Dershaneye artık para veremeyiz. Denilmemelidir. Ne istedinse aldık. Bilgisayar istedin aldık. Cep telefonu istedin aldık. Sınavı kazanmada görelim denmemelidir.

Unutmamalıyız ki, kaygı ve korku duygusunun davranışa dönüşme şeklidir. Çocuklarımızın davranışlarında dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu, özellikle sınav öncesi sabahları karın ağrısı, baş ağrısı, terleme gözlemlenebilmektedir. Sevgili Öğrenciler dikkat! İç dünyamızda yaşattıklarımız ile evren arasında bağ kurun. Kullandığınız cümlelere dikkat edin. Varsayım içeren cümleler kurmayın ve genellemelerden uzak durun. Olumsuz düşünen ve sizi aşağı çeken insanlardan uzak durun.5 madde olumlu 5 madde olumsuz kelimelerle kişilik özelliğinizi tanıyın. Rutininizin çıkmayın, her sabah aynı saatte kahvenizi için yeni bir güne başlayın. Üniversitelerin sitelerine girin, araştırma yapın. Sürekli soru çözün ve daha fazla soru çözmeyi hedefleyin. Biz sizlere güveniyoruz. Lütfen kendinize güvenin. Sınav sürecindeki yolculuğunuzda eşlik ettiğimiz gibi, tercih sürecinde de yanınızda olacağız. Öğrenci ve velilerimizin bu süreçte destekçisi olmaya devam edeceğiz. Pes etmeyi düşündüğünüzde neden başladığınızı unutmayın. Bilim ailesi olarak tüm öğrencilere başarılar dileriz” dedi.

BEDRETTİN YALÇIN-KONYA

REKLAM ALANI