DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Devlet başkanı DTÖ Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ile görüştü

Devlet başkanı DTÖ Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ile görüştü
REKLAM ALANI
03.06.2024
A+
A-

Olaylar

İş gezileri

Devlet başkanı DTÖ Genel Direktörü Ngozi Okonjo-Iweala ile görüştü

3 Haziran 2024

Almatı şehri

Ngozi Okonjo-Iweala’yı karşılayan Cumhurbaşkanı, Kazakistan’ın Dünya Ticaret Örgütü ile işbirliğini genişletmeye büyük önem verdiğini kaydetti.

 

 

 

“Sizin liderliğiniz altında, uluslararası çok taraflı ticaret sisteminin, mevcut ticaret engellerini ortadan kaldırmayı ve eşit şartlar yaratmayı amaçlayan derin bir dönüşüme uğrayacağına inanıyoruz. Almatı ziyaretiniz son derece önemlidir. Bu fırsatı, yakın işbirliğiniz için size şükranlarımı sunmak isterim. DTÖ üyelerinin Örgüt’te reform yapılması konusunda önemli kararlar alabildiği 12. Bakanlar Konferansı’na başkanlık etmek Kazakistan için büyük bir sorumluluk ve onurdu” dedi.

Devlet Başkanı’nın da belirttiği gibi, artan küresel korumacılık ve ticaret kısıtlamalarına rağmen Kazakistan, açık ekonomiye sahip bir ülke olarak konumunu güçlendirmeye çalışıyor. Şu anda ülkemiz 180 ülkeyle ticaret yapıyor. Son 3 yılda Kazakistan’ın dış ticaret hacmi yüzde 53 artarak 160 milyar dolara ulaştı.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı yakın zamanda adil rekabeti güçlendirmeyi, girişim özgürlüğünü korumayı ve hükümetin ekonomiye katılımını azaltmayı amaçlayan ekonomiyi liberalleştirmeye yönelik tedbirler hakkında bir Kararname imzaladığını bildirdi.

 

Buna karşılık Ngozi Okonjo-Iweala, 12. DTÖ Bakanlar Konferansı başkanı olarak Kazakistan’ın uluslararası ticaret alanında önemli kararların alınmasına yaptığı katkıyı büyük ölçüde takdir etti.

Toplantıda Devlet Başkanı, bugünlerde Almatı’da düzenlenen Orta Asya Ticaret Politikası Forumu’nun bölgesel ekonomik işbirliğinin teşvik edilmesi ve bölge ülkelerinin çok taraflı ticaret sistemine entegrasyonu açısından önemli olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, Devlet Başkanı Ngozi Okonjo-Iweala’ya, çok taraflı ticaret sistemini ve Dünya Ticaret Örgütü’nün küresel rolünü güçlendirmeye yönelik hizmetleri nedeniyle II. derece Dostyk Nişanı’nı verdi.

 

 

 

 

 

geri gelmek geri gelmek

kaynak:https://www.akorda.kz/ru/glava-gosudarstva-vstretilsya-s-generalnym-direktorom-vto-ngozi-okondzho-ivealoy-355715

 

REKLAM ALANI