DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

İlham Aliyev, Gürcistan Parlamento Başkanı başkanlığındaki heyeti kabul etti

İlham Aliyev, Gürcistan Parlamento Başkanı başkanlığındaki heyeti kabul etti
REKLAM ALANI
13.12.2023
A+
A-

 

 

 

İlham Aliyev, Gürcistan Parlamento Başkanı başkanlığındaki heyeti kabul etti

2023,

 

 

 

İlham Aliyev, Gürcistan Parlamento Başkanı başkanlığındaki heyeti kabul etti

11 Aralık’ta Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Gürcistan Parlamentosu Başkanı Şalva Papuaşvili başkanlığındaki heyeti kabul etti.

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ile Gürcistan arasında ikili dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her alanda başarıyla geliştirildiğini vurguladı.

Devlet başkanı, Gürcistan Başbakanı ile düzenli görüşmelerinin yanı sıra Azerbaycan Cumhurbaşkanı’nın daveti üzerine Bakü’de düzenlenen SPECA Zirvesi’nin onur konuğu Irakli Garibaşvili ile görüşmesinin ilişkilerimizin güçlendirilmesindeki rolüne dikkat çekti. .

 

 

 

 

Ülkelerimiz tarafından uygulanan ortak projelerin önemine değinen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bunu daha geniş bölgede – Avrasya alanında önemli bir faktör olarak değerlendirdi ve ortak girişimlerimizin başarıyla uygulanmaya devam edeceğine olan güvenini dile getirdi. Parlamentolar arası işbirliğinin ilişkilerimizin gelişmesine de önemli katkı sağladığını vurgulayan Devlet Başkanı, işbirliğimizin daha da güçlenmesi için gerekli hukuki zemini oluşturduğunu söyledi.

 

 

 

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Şalva Papuaşvili’nin Azerbaycan ziyaretinin ilişkilerimizin başarılı bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacağından emin olduğunu ifade etti.

Güzel sözlerden dolayı şükranlarını ifade eden Gürcistan Parlamento Başkanı, Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisi’nin Milli Lider Haydar’ın 100. yıldönümüne ilişkin özel toplantısına katılımıyla ilgili olarak ülkemize yaptığı ziyareti memnuniyetle hatırlattı. Aliyev bu yılın mayıs ayında. Şalva Papuaşvili, Büyük Lider’in çok zor bir dönemde Azerbaycan’a yönelik bilge liderliğine dikkat çekerek, Milli Lider Haydar Aliyev ve Gürcistan eski Cumhurbaşkanı Eduard Şevardnadze’nin ilişkilerimizin temellerinin atılmasında olağanüstü rol oynadığını söyledi.

 

 

 

Konuk ülkelerimiz tarafından uygulanan projelerin önemini kaydetti ve bu projelerin halkımızın refahına ve bölgedeki barışa hizmet ettiğini vurguladı. İkili dostu ilişkilerimizin başarılı bir şekilde geliştiğini ve bu çalışmada farklı seviyelerde karşılıklı ziyaretlerin rolüne değindiğini söyledi.

Toplantıda enerji, ulaştırma, kültür alanlarında işbirliği perspektiflerine ilişkin konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Büyük boyutlu görseller
TÜM YAZILAR
HABERLER
BELGELER
VİDEOLAR
RESİMLER

kaynak:https://president.az/az/articles/view/62481

 

 

 

REKLAM ALANI