DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Işın Karaca “Serçe” adlı teklisiyle dijitalde dünya listelerinde

Işın Karaca “Serçe” adlı teklisiyle dijitalde dünya listelerinde
REKLAM ALANI
11.03.2021
A+
A-

Işın Karaca “Serçe” adlı şarkısıyla Apple Music’te en çok satın alınan şarkı oldu…

Türk pop müziğinin en önemli ve özel kadın vokallerinden Işın Karaca, 2021’e dinleyeni sarsacak nitelikteki yeni teklisi ‘Serçe’ ile güçlü bir giriş yaptı. ‘Mevzu Bu mu’ ve ‘Nazarlardanmış’ şarkıları ile 2020 yılı bitmeden seri üretime başlayan Işın Karaca, ‘Serçe’yi kendi şirketi Akış Production/DMC ortaklığında yayımlandı. Şarkı başta Apple Music’te en çok satın alınan şarkılarda 1 numara olması haricinde  tüm dijital platformların listelerin tepesine çıktı.

İlk albümü ‘Anadilim Aşk’tan bu yana emin adımlarla ilerleyen Işın Karaca, yayınladığı yüksek tirajlı işleriyle müzik dünyasının vitrininde yer alan kıymetli projelerin sahibi oldu.

Düzenlemesi Can Yapicioglu’na ait Serçe’de; Erdem Sökmen, Eylem Pelit, İstanbul Strings, Emir Batkan gibi usta müzisyenler katkıda bulunurken vokalde Cihan Okan sesiyle eşlik etti. Prodüktör koltuğunda Işın Karaca ve Can Yapıcıoğlu’nun oturduğu şarkının mix ve mastering’ini Özgür Yurtoğlu yaptı.

İzmir Çeşme Kleopatra plajında slow motion tekniği ile çekilen Serçe’nin yönetmenliğini Korhan Üstün ve Işın Karaca birlikte yaptı. Klipte Işın Karaca’nın çocukluğunun geçtiği bir koyda eski günlerini anarken, bu şarkıyı söylediği kompozisyon, dinamik ve canlı görüntülerin yardımıyla yansıtıldı.

Serçe

Yapım:  Akış Production

Yapımcı: Dmc & Akış Production

Prodüktör: Işın Karaca & Can Yapıcıoğlu

Fotoğraflar: Duygu Çetin

Yönetmen: Korhan Üstün, Işın Karaca

Görüntü Yön: Köksal Kaya

Serçe…

Sahi biz tanışmamıştık değil mi

Yürümemiştik hiç bilge ağaçların gölgesinde

Sahiden hatırı ne oldu kahvenin içtik içtik hiç kıymet bilmedik gaipte bile

Ah yollar yine dolandı

Belki onlar bile utandı

Ben karışmam aşk kalır senin hevesinde

Gözümün yaşını yüzdürdüm hisara doğru, fısıldadı serçe, kanadı kanadım, sana kondum

Gözümün yaşını yüzdürdüğüm hisara doğru, serçeyi besleyen

Çocuklar büyüdü adam oldu

Kaynak: Zirve Haber Ajansı [ZHA]

REKLAM ALANI