DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : IĞDIR’IN EN BÜYÜK PROBLEMİ, TARIMSAL ALANDA YAŞANAN SU KITLIĞIDIR

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : IĞDIR’IN EN BÜYÜK PROBLEMİ, TARIMSAL ALANDA YAŞANAN SU KITLIĞIDIR
REKLAM ALANI
08.10.2021
A+
A-

MHP IĞDIR MİLLETVEKİLİ YAŞAR KARADAĞ : IĞDIR’IN EN BÜYÜK PROBLEMİ, TARIMSAL ALANDA YAŞANAN SU KITLIĞIDIR.

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Iğdır İlinin sorunlarını dile getirmeye devam ediyor. Mecliste söz hakkı isteyen KARADAĞ, Iğdır İlinin Tarım alanında büyük problemler yaşadığını belirterek, çözüm yollarının neler olduğuna değindi.

Yaz dönemi boyunca seçim bölgesi Iğdır’da çalışmalarda bulunan ve vatandaşların karşı karşıya kaldığı sorunlar ile talepleri toplayan MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin yeni yasama yılı açılır açılmaz, sorunların çözümü noktasında çalışmalarına başladı. Söz hakkı alan KARADAĞ, şöyle konuştu : “Yaz boyunca yapmış olduğumuz saha çalışmaları esnasında geçimini tarım ve hayvancılıktan sağlayan Iğdırlı çiftçilerimizin en önemli problemi, tarımsal girdi fiyatlarının çok yüksek olması ve tarımda sulamada yaşanan su kıtlığıdır.

İlimizin tarımsal sulama sistemi 1960’larda yapılan ve büyük oranda tahrip olmuş açık sulama kanallarından oluşmaktadır. İklim ve toprak bakımından tarıma son derece elverişli olan Iğdır Ovası’nın hemen yanı başından, Ülkemizin en büyük nehirlerinden birisi olan ve bol su taşıyan Aras Nehri geçmektedir. Nehir üzerine yapılacak Tuzluca Depolama Barajı ile Göktaş, Alibeyköy, Aliköse Göletlerinin yapımı ve sulama sisteminin kapalı sisteme geçmesiyle birlikte ilimiz tarım arazilerinin sulama problemi kökten çözülecektir.”

MHP Iğdır Milletvekili Yaşar KARADAĞ, 3 Ülkeye sınır olan ve stratejik bir konumda bulunan Iğdır’ın çok verimli toprak yapısına sahip olduğunun üzerinde durarak, yaşanılan sorunların bir an önce giderilmesi için gerekli tüm çalışmaların bir an önce başlatılıp sonuçlandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

REKLAM ALANI