DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Özdemir: Cumhuriyet, Türk milletinin vazgeçilmez değeridir

Özdemir: Cumhuriyet, Türk milletinin vazgeçilmez değeridir
REKLAM ALANI

Özdemir: Cumhuriyet, Türk milletinin vazgeçilmez değeridir

Cumhuriyet Bayramı’nın 98. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Yöntem Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı ve Fizik Öğretmeni Serdar Özdemir, Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu söyledi.

Mesajının devamında Cumhuriyet yönetiminin Türk Milletinin karakterine en uygun bir idare olduğunu belirten Serdar Özdemir, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim 1923 tarihinde ‘Türk Milletinin karakterine ve âdetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyet’te egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Halk, kendi kendisini yönetme yetkisini temsilcileri aracılığıyla kullanır. Bu yönetimde yurttaşların seçme ve seçilme hakkı vardır. Devlet yönetimi; sınıfların, kişilerin ailelerin, bir zümrenin eline bırakılamaz; milletin bütün bireyleri yönetime katılabilir ve söz sahibi olabilir. Çünkü Cumhuriyet yönetiminde bütün vatandaşlar eşit haklara sahiptir.

Cumhuriyet’in en büyük erdemi, Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur.

Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği çağdaş uygar ülke olma yolunda laik, demokratik Cumhuriyet rejimi ile kat ettiğimiz mesafe küçümsenecek gibi değildir. Cumhuriyet bize ulus olma, dünya milletlerinin onurlu bir üyesi olma bilincini kazandırmıştır. Bu vesileyle Konya’da eğitimin her kademesinde modern ve üst düzey eğitim veren Yöntem Eğitim Kurumları olarak aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutluyoruz.” dedi.

BEDRETTİN YALÇIN-KONYA

REKLAM ALANI