DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C

Sergi 5 Kasım’dan 23 Aralık tarihleri arasında

Sergi 5 Kasım’dan 23 Aralık tarihleri arasında
REKLAM ALANI
31.10.2021
A+
A-

Basın Bülteni

Institut français Türkiye, Ankara Anlaşması’nın yüzüncü yılı vesilesi ile Ankara Anlaşması (1921 – 2021) sergisini düzenliyor.
Sergi 5 Kasım’dan 23 Aralık tarihleri arasında
Institut français – İstanbul şubesinde ziyarete açık olacak.

Yüz yıl önce, 20 Ekim 1921’de, Fransa ve Türkiye, düşmanlıklara son veren ve iki Cumhuriyet arasında diplomatik ilişki kurulmasının önünü açan Ankara Anlaşması’nı imzaladı.
Ortak tarihimizdeki bu belirleyici an, uzlaşma sanatının yanı sıra, Fransız tarafında Türkofil, Türk tarafında ise Frankofon ve Franfil olan erkek ve kadınların kişisel katılımını vurgulamaktadır. İki ülke ve halklarını birleştiren bağların gücünü vurgulayan ve onları korumak ve zenginleştirmek için her koşulda işbirliği yapmamız için bize ilham vermesi gereken ikili ilişkilerde yüksek bir noktadır. Bu yıldönümünü kutlamak için, Institut français Türkiye « Ankara Anlaşması (1921 – 2021) » sergisini düzenliyor.
Fransız ve Türk diplomatik arşivlerinden az bilinen belgelere dayanan sergi, sizi 1919’dan 1926’ya Paris ve Anadolu arasında, “Ankara tarihini” yazan ve yeni Fransız – Türk ilişkilerinin kurulmasını sağlayan metinleri ve insanları (yeniden) keşfetmeye götürüyor.

REKLAM ALANI